HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Aralık 2017 Cumartesi Saat: 10:18

“ACI DOLU BİR YIL DAHA YAŞADIK”

  Yeni yıl dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’nin OHAL rejimi altında, KHK’ler yoluyla Anayasa’nın ve hukuk düzenin bütünüyle ortadan kaldırıldığ
“ACI DOLU BİR YIL DAHA YAŞADIK”

 

Yeni yıl dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’nin OHAL rejimi altında, KHK’ler yoluyla Anayasa’nın ve hukuk düzenin bütünüyle ortadan kaldırıldığı, yoksulluğun ve işsizliğin zirveye tırmandığı, sorunlar yumağına dönüşen bir yılı daha geride bıraktığını söyledi.

 

 

Torun, “Hiçbir şeyden çekinmeden demokrasinin ve hukukun kaidelerini hızla yıkma gayretinde olan AKP iktidarı, OHAL yoluyla cumhuriyetçi demokratik değerlere dayalı rejimi yıkıp, kendi saltanatını kurma hayaliyle Türkiye’ye acı dolu bir yıl daha yaşatmıştır. Türkiye her bir önceki yılını arar hale gelmiştir. 30 milyondan fazla insanımız bir yıl daha açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiştir. İktidar zengini daha zengin, fakiri daha çok fakirleştirmiştir. Üretici, esnaf, memur boğazına kadar borca, 5 milyon genç işsizliğin pençesine sürüklenmiştir. Öğretmeni işsiz bırakılmış, 2 milyondan fazla çocuğumuz eğitiminden mahrum kalarak çalışmak zorunda kalmıştır. Kadınlarımız birer birer cinayete kurban giderken, yüzbinlerce kadınımız enflasyonun ağırlığı altında ezilmiştir, ezilmeye de devam etmektedir.”dedi.

 

 

“Özgürlüğü elinden alınan gazetecilerimiz, aydınlarımız, dava arkadaşlarımız hala soğuk duvarların arkasında sıcak yuvalarından uzak, en kıymetli varlıklarının yokluğuyla cezalandırılmaya devam edilmektedir.” diyen Torun, yaşanan acıların da, yoksulluğunda, işsizliğinde Türk milletinin kaderi olmadığını söyledi.

 

TÜRKİYE’Yİ BU KARANLIKTAN MUTLAKA ÇIKARACAĞIZ

 

Türkiye'nin umut dolu yarınlara, aydınlık bir geleceğe ulaşmasının tek yolunun mevcut iktidardan ulusça mücadele edilerek kurtulacağının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “2018 yeni umutlarımızın başlangıcı olacaktır. CHP olarak hukukun üstünlüğünü ve demokrasimizin tüm kurallarını yeniden tesis edene kadar mücadelemize kararlıkla devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi bu karanlıktan mutlaka çıkaracağız. İçeride ve dışarıda zedelenen itibarımızı eski günlerine döndürmek için, emekçinin, dar gelirlinin, üreticinin refahını yükseltmek, insan onuruna yakışır şekilde yaşaması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu zihniyetin eline Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz. Umudumuzu asla yitirmedik. Hiç kimse de yitirmesin.” diyen Torun,  “2018 yılının hukukun egemen olduğu, hepimizin demokratik hak ve hukukunu koruyarak Türkiye’ye sahip çıkacağı, yokluktan, yoksulluktan, işsizlikten, çaresizlikten söz edilmeyeceği ve yarınlara umutla baktığımız bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : “ACI, DOLU, BİR, YIL, DAHA, YAŞADIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız