HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ocak 2018 Salı Saat: 08:26

KUDÜS’E DESTEK İÇİN YÜRÜDÜLER

  AK Parti Ordu Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından Filistin’li Engelli şehit İbrahim Ebu Süreyya anısına Kudüs’e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda engelli katılırken yürüyüş Altınordu Belediyesi önü
KUDÜS’E DESTEK İÇİN YÜRÜDÜLER

 

AK Parti Ordu Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından Filistin’li Engelli şehit İbrahim Ebu Süreyya anısına Kudüs’e destek yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe çok sayıda engelli katılırken yürüyüş Altınordu Belediyesi önünden başlayıp, İsmet Paşa Caddesinde ada fırını önünde basın açıklaması ile son buldu.

Yapılan yürüyüşte Engelli Dernekleri adına bir konuşma yapan Ak Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Abdullah Demir;

“ Bilindiği gibi ABD Başkanı Trump ‘ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını bildirmesinden sonra, mazlumların, haksızlığa uğramışların, dünyadaki tek yürekli sesi olan Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan, Trump’a “Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil, barıştırmak için olurlar diyerek güçlünün yanında değil, haklının yanında durmuş, sonra somut adımlar atarak ter bir hareketiyle İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi dünyanın üç büyük teşkilatını toplayıp, Amerika ve İsrail’in karşısına 128 ülkenin desteğini alarak ,Güçlünün ben yaptım oldu kararını yerle yeksan etmiştir. Dünyada sesine kulak verilen, sözü dinlenilen Böyle Bir Liderimiz olduğu için ALLAH’a hamd ediyoruz” dedi.

Kudüs’e destek olmak için biz engelli kardeşlerimizi burada bir arada toplanmamıza vesile olan Engelli Filistinli Şehit Mücahit İbrahim Ebu Süreyya dan bahsetmeden geçemeyeceğim diyen Demir şunları söyledi: “İsrail’in 2008’de Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 20 yaşında iki bacağını kaybetmesine rağmen 15 Aralık ‘ta katıldığı Kudüs’e destek gösterilerinde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatının baharında davası uğruna 29 yaşında Filistinli Engelli Şehit İbrahim Ebu Süreyya kardeşim gibi ortopedik bir engelli olarak ve burada bulunan tüm engelli kardeşlerim adına düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. İbrahim Ebu Süreyya kardeşim gönlün yüreğin o kadar güçlü ki , bunu sözlerle ifade edemem. Filistin’i çevreleyen Müslüman ülkeleri yönetenler senin yüreğin ve gönlün gibi güçlü cesaretli olsalardı bu zulüm ve haksızlıklar ölümler olmazdı. 

“İsrail’i yönetenler ve Amerika’yı yönetenler, Bilmenizi isterim ki dünya sizlerden ibaret değil. Biliyor ve inanıyorum ki dünya ülkeleri siz canileri insanlık çizgisine getirdiği gün, daha güzel, adaletli ve herkesin mutlu yaşadığı bir dünya olacaktır.”

Dünyanın birçok yerinde engelli kardeşlerimiz, Filistinli kardeşlerimiz gibi hürriyetinden mahrum ve bir çoğu bugün bile aramızda değil diyen Demir,  “Öncelikle Toplum olarak, engelli kardeşlerimizin saygın ve özgür yaşayabilmesi için daha fazla duyarlılık, daha iyi eğitime ihtiyacımız var. Aziz kardeşimiz şehit İbrahim Ebu Süreyya hatırasına, bunu da sizlerle paylaşmak istedim” diye de konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : KUDÜS’E, DESTEK, İÇİN, YÜRÜDÜLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız