HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ocak 2018 Çarşamba Saat: 08:02

OBB’DEN SOSYAL PROJE

Ordu Büyükşehir Belediyesi, örnek bir projeyi daha hizmete sunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen “Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi (YAŞAD)
OBB’DEN SOSYAL PROJE

Ordu Büyükşehir Belediyesi, örnek bir projeyi daha hizmete sunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen “Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi (YAŞAD)” ile 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların toplum ile bağlarının kopması engellenerek sosyal ilişkilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

2018 yılı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına proje sunan ve kabul gören 5 Büyükşehir Belediyesinden biri de Ordu Büyükşehir Belediyesi oldu. Sunulan proje, Ordu Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından hayata geçiyor.

PROJE BÜTÇESİ “2 MİLYON 600 BİN TL”

Toplam 2 milyon 600 bin liralık projenin 2 milyon TL‘si Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ve 600 bin TL’si ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Projeyle 65 yaş üstü vatandaşlara ev temizliği ve evde tadilat hizmeti verilirken, yaşlıların temel işlerine yardımcı olunarak kişisel bakımları ve temizlikleri yapılacak. YADES Koordinasyon Merkezinin de kurulacağı projeye göre, yaşlı bakım hizmetleri eğitimi verilerek zaman zaman durum analiz anketleri de gerçekleştirilecek.

19 İLÇEDE UYGULANACAK

Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce yürüttükleri evde bakım hizmetleri kapsamında, 19 ilçede çok sayıda vatandaşa evde temizlik ve kuaförlük hizmeti verildiğini söyleyerek, “Hayata geçireceğimiz yeni projemizle birlikte Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın yaşadıkları yerlerde kişisel bakımlarının yapılması amaçlanıyor. Proje kapsamında, yaşadıkları alandan ayrılamayan ya da geçici süre ile yalnız yaşamaları gereken ve ulaşım sorunu sebebiyle çeşitli ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olan yaşlılarımız tespit edilerek onların ihtiyaçlarına cevap verilecek” dedi.

PROTOKOL İMZA ALTINA ALINDI

Bu doğrultuda Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi (YAŞAD) kapsamında, protokol imzalandığını belirten Başkan Yılmaz, “Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile birlikte imza altına aldığımız protokol kapsamında, yaşlılarımızın yaşadıkları mekânların temizliğinin yanında, kişisel bakımlarının (kuaför ve hamam) ve yaşadıkları evde gerekli görüldüğü takdirde tamirat işlemleri yaparak onların yaşadıkları ortamı iyileştirip yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz. Kurulacak olan mobil ekiplerce yaşlılarımızın resmi kurumlara daha rahat gelip gitmesi ve yaşadıkları ortamın dışına çıkarak daha fazla sosyal aktiviteye katılması sağlanmış olacak. 19 ilçemizde hedef grubumuz olan 65 yaş dâhil bakıma muhtaç ve ihtiyaç duyma ihtimali bulunan yaşlı kişileri tespit etmek ve yaşadıkları sıkıntıyı saptayabilmek için ‘Durum Analiz Anketleri’ düzenlenerek kısa ve orta vadeli planların gerçekleştirilmesi için daha sağlıklı veriler elde edilecek. Proje ile yaşlılarımızın temel fizyolojik ihtiyaçlarına katkı sağlayarak yaşam kalitelerini artırmak hedeflenmiş olup, yaşadıkları ortamda desteklenerek hizmetlere erişebilirliği sağlanacaktır. Böylelikle evleri ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan yaşamlarını sürdürmeleri için geçerli sosyal destek mekanizmaları işletilmiş olacaktır. Bu durum da, yaşlı vatandaşlarımızın toplumla bağlarının kopmasını engelleyecek ve ilişkilerini güçlendirecektir” diye konuştu.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : OBB’DEN, SOSYAL, PROJE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız