HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2018 Çarşamba Saat: 08:27

“Artık eski üretici değiliz.”

            Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı ZekayiSağra, tarım politikasındaki yerli ve yabancı tekel dayatmalarına karşı örgütlü üreticinin gücünü hissettireceğiz, dedi.         
“Artık eski üretici değiliz.”

            Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı ZekayiSağra, tarım politikasındaki yerli ve yabancı tekel dayatmalarına karşı örgütlü üreticinin gücünü hissettireceğiz, dedi.

            Ülke genelinde uygulanan tarım politikalarının bir parçası olan fındık politikalarının yerli ve yabancı tarım tekellerinin çıkarına göre belirlendiğini belirten Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Sağra, “Hükümet tarım yasaları ile üreticileri mağdur ediyor; TMO üreticiyi memnun etmek için piyasaya giriyoruz diyor ama mağdur edenlerin başında geliyor. Yani iktidarıyla, kurumlarıyla üreticilerin emeğine ve ürününe el konulmasına hizmet ediyorlar. Bu gidişe son vereceğiz.” dedi.

            Suskunluğu bitiriyoruz

            Türkiye’de örgütsüz kalan kesimin üretici köylüler olduğunu vurgulayan Sağra, “Artık dağınık, örgütsüz üretici köylü dönemin bitiriyoruz. Örgütsüzlükten dolayı cılız ve dağınık çıkan sesimiz, örgütlenmemiz sonucu gür çıkmaya başlayacak. Yeni dönemde talebimizi canlı tutarak; emeğimize, ürünümüze sahip çıkacağız.” dedi.

            Sözleşmeli tarım köleliktir

            İzlenen tarım-fındık politikalarıyla sözleşmeli tarım sürecine geçmek istenildiğini belirten Sağra, “Köyler boşalıyor, tarımla geçim sağlama olanağı kalmıyor. Böyle olunca tarım, Bakanın da dediği gibi şirketlere teslim edilmek isteniyor. Topraklarımızı kiralamak ya da satın alma yöntemiyle ele geçirmek isteyecekler. Kendi topraklarımızda şirketlerin işçisi olmamızı istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Tarımı, şirketler değil, üretici köylüler yapmalı. Devlet üretici köylüye destek olmalı, yasaları buna göre değiştirmelidir.” dedi.

            Öncelikle 4572 sayılı yasa değiştirilmeli

            Tarım-fındık konusunda sorunu fiyatla sınırlandırdıklarını söyleyen Sağra, “Tarım politikalarında fiyat sonuç bölümüdür. Tarım-fındık politikaların işleyişi yeniden masaya yatırılmalı ve öncelikle birliklere devlet desteğin ortadan kaldıran 4572 sayılı yasa değiştirilmelidir. Üreticilerin örgütlenmeleri ve kooperatifleşmelerini kolaylaştıran yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu konuların çözüm bulması için Tüm Köy Sen olarak üreticilerin örgütlenmesini sağlayıp sesimizin gür çıkarmasını sağlayacağız.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “Artık, eski, üretici, değiliz.”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız