HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Temmuz 2019 Pazar Saat: 09:55

“FUTBOLUN KURTULUŞ REÇETESİ OLACAK”

Türkiye Futbol Federasyonu  Başkanı Nihat  Özdemir: Kulüp Lisans Talimatı, Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olacak dedi.     Başkan Özdemir konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“FUTBOLUN KURTULUŞ REÇETESİ OLACAK”

Türkiye Futbol Federasyonu  Başkanı Nihat  Özdemir: "Kulüp Lisans Talimatı, Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olacak" dedi.    

Başkan Özdemir konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

            “Göreve başladığımız 1 Haziran gününden bu yana, kulüplerimizin ve Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma süreci yürüttük. Çok kısa bir sürede, çözüme kavuşturduğumuz en önemli konuların başında Kulüp Lisans Sistemi gelmektedir.

Yoğun geçen bu dönemin sonunda da, Türk futbolu için devrim niteliği taşıyan Kulüp Lisans Talimatımızı yayınladık. Bu talimat; inşallah Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olacak.”

Biz Federasyon olarak kulüplerimiz için varız ve Türk futbolunun geleceği için adımlar atıyoruz diyen başkan Özdemir, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Bu talimatla aslında biz Federasyon olarak yeni bir denetim modeli getirdik. TFF'nin sezonluk denetlemesinin yanı sıra, kulüplerimiz bağımsız denetim şirketleri tarafından da yıl boyunca incelemeye tabii tutulacak.

Geçmişte sezon sonu yaptığımız kontroller artık sezon öncesi sezon ortası ve sezon sonu olmak üzere çok sıkı bir şekilde devam edecektir.

Bu sistemin en önemli ayağına gelince… Sezon öncesi kontrollerimizde, her bir kulübümüze koyacağımız takım harcama limitleri belirlenecek olup web sitemizden ilan edilecektir.

Takım harcama limitlerini aşan kulüplerimizin yeni futbolcu tescilleri yapılmayacak, kulüplerimizin gelir gider dengesi korunacaktır.

Böylece Federasyonumuzun denetiminden geçen ve takım harcama limitini aşmayan kulüplerimiz, Avrupa kupalarına katılım gösterdikleri takdirde, UEFA tarafından her hangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacaklardır.

Limitlerin aşılması halinde, Kulüp Lisans Kurulumuz'un uygulayacağı yaptırımları da ilan ettik. Kulüplerimizin puan silme, transfer yasağı ve kadro sınırlaması gibi yaptırımlara maruz kalmaması için takım harcama limitlerine uyması zorunludur.

Şu anda 1. Transfer Dönemi'nin içerisindeyiz. Kulüplerimiz elbette ki takımlarını güçlendirmek, yeni sezon öncesinde eksiklerini gidermek isteyeceklerdir.

Ancak tekrar şunu hatırlatmak istiyorum… Kulüplerimiz harcamalarını yaparken çok dikkatli olsunlar. Aksi takdirde bahsettiğimiz ağır cezalara maruz kalabilirler. Bankalar Birliği ile yapacakları muhtemel anlaşmaları riske atabilirler.”(Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “FUTBOLUN, KURTULUŞ, REÇETESİ, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız