HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Temmuz 2019 Perşembe Saat: 09:27

TFF 2. LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TFF, 2019-2020 futbol sezonu TFF 2.Lig müsabakaları statüsünü yayınladı.                 Statüye göre, ligin oluşumu ve katılım şartları, futbolcuların uygunluğu, müsabaka sistemi, grup içi eşleşmeler,final müsabakası
TFF 2. LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TFF, 2019-2020 futbol sezonu TFF 2.Lig müsabakaları statüsünü yayınladı.

                Statüye göre, ligin oluşumu ve katılım şartları, futbolcuların uygunluğu, müsabaka sistemi, grup içi eşleşmeler,final müsabakası,kupa ve madalyalar şöyle uygulanacak.

LİGİN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI

(1) TFF 2. Lig, Spor Toto 1. Ligin bir alt ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıranTFF Yönetim Kurulu’na aittir.

(2) TFF 2. Lig, bir önceki sezonun sonunda Spor Toto 1. Lig’den düşen 3 takım, TFF 3.Lig’den yükselen 6 takım ve TFF 2. Ligde kalan 27 takımın katılımı ile toplam 36takımdan oluşur.

(3) Lig’e katılacak olan kulüpler, “TFF 2. Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri süresiiçerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak vesüresinde sunmayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, ligmüsabakalarına katılamazlar.

(4) Kulüpler, sezon başında TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tescil ve aidatücretlerini ödemek zorundadırlar.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

Kulüpler, Ek-2 de yer alan TFF 2. Ligde Futbolcuların Uygunluğu hükümlerine uygunolarak futbolcuları müsabakalarda oynatabilirler.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) TFF 2. Lig, 18’er takımlı Beyaz Grup ve Kırmızı Grup olmak üzere 2 grupta, çift devrelilig usulüne göre oynanır.

(2) TFF 2. Lig’de, çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 16, 17 ve 18. Sıralarıalan toplam 6 takım TFF 3. Lig’e düşer.

(3) TFF 2. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 1. olan takımlar SporToto 1. Lig’e yükselir.

(4) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4. ve 5. Sırayıalan takımlar, Spor Toto 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Offmüsabakalarına katılırlar. Play Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve FinalMüsabakası olmak üzere iki kademeden oluşur.

GRUP İÇİ EŞLEŞMELER

a)      Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar “Birinci Eşleşme”yi, 3.ve 4. sıraları alan takımlar “İkinci Eşleşme”yi oluştururlar. Eşleşmeler çift maç elemeusulüyle ve ilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyleoynanır.

 b) Her iki grupta “Birinci Eşleşme” ile “İkinci Eşleşme”de tur atlayan takımlar “ÜçüncüEşleşme”yi teşkil ederler. “Üçüncü Eşleşme” çift maç eleme usulüyle ve ilkmüsabakaların “İkinci Eşleşme”nin galibi olan takımların sahasında olması suretiyleoynanır. “Üçüncü Eşleşme”lerin sonunda tur atlayan takımlar, Spor Toto 1. Lig’eyükselecek 3. takımın belirleneceği Final Müsabakasını oynamaya hak kazanırlar.

c) Play Off Müsabakalarında, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde,daha fazla gol atan takım, atılan gollerin eşit olması halinde rakip takımın sahasında dahafazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani ikitakımın da toplamda ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakadaon beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa,kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresiiçerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olantakım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

FİNAL MÜSABAKASI

Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyleoynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşerdakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanantakım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım SporToto 1. Lig’e yükselen 3. takım olur.

KUPA ve MADALYALAR

(1) TFF 2. Lig müsabakaları sonunda gruplarını birinci olarak bitiren kulüplere, kural olarakilgili kulüplerin son lig müsabakaları (34. hafta) sonunda, playoff birincisi olan kulübeise playoff final müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk ve terfi kupalarıverilir.

TFF 2. Ligde gruplarını birinci olarak tamamlayan kulüplerin, mevcut puan durumunagöre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulüplere ev sahibi olarakoynayacakları son lig müsabakaları (33 veya 34. hafta) sonunda TFF tarafındanşampiyonluk kupası verilir.

(2) Kupanın nasıl tasarlanacağına ve ne şekilde üretileceğine TFF tarafından karar verilir.

(3) Kupa seremonisi organizasyonu TFF tarafından yapılır. Ev sahibi kulüp seremonikurallarına uymak zorundadır.

(4) Kupa seremonisi saha içerisinde TFF tarafından hazırlanacak platformda gerçekleştirilir.

(5) Kulüpler kupa seremonisine katılmak zorundadırlar. Seremoniye kulüp başkanı, teknikheyet, müsabaka isim listesinde yer alan futbolcular, kadroya giremeyen diğer futbolcularve yedek kulübesinde bulunma hakkı olan görevliler olmak üzere en fazla 30 kişi katılır.Kupa törenine futbolcuların tescilli formaları ile katılmaları zorunludur.

(6) Kupa seremonisine katılacak ve bu maddenin 5. fıkrasında yer alan kişiler, öncelikle TFFBaşkanı veya TFF Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Vekili ve/veya YönetimKurulu Üyesi ve/veya TFF Yetkilisinden madalyalarını aldıktan sonra platformdakendileri için ayrılan bölüme geçerler. Son olarak takım kaptanı platforma gelerekmadalyasını aldıktan sonra kendisine kupa takdim edilir.

(7) Seremoni sonrasında, diğer yönetici ve görevlilerine dağıtılmak üzere, TFF tarafından 20adet madalya daha kulübe teslim edilir.

(8) Kulüpler, TFF’den izin almak koşulu ile TFF tarafından yapılacak olan kupa seremonisisonrasında aynı veya farklı bir günde kutlama yapabilirler.

 

 

Anahtar Kelimeler : TFF, 2., LİG, MÜSABAKALARI, STATÜSÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız