HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Mart 2020 Cumartesi Saat: 11:13

FUTBOL AİLESİNE COVİD-19 UYARISI

TFF Sağlık Kurulu Covid-19 salgını nedeniyle, futbol ailesini maske kullanımı, eldiven kullanımı ve hastalık belirtileri ve yapılması gerekenlere yönelik  bilgilendirmeyi  güncelledi.                 Konuya yönelik TFF Resi
FUTBOL AİLESİNE  COVİD-19 UYARISI

TFF Sağlık Kurulu Covid-19 salgını nedeniyle, futbol ailesini maske kullanımı, eldiven kullanımı ve hastalık belirtileri ve yapılması gerekenlere yönelik  bilgilendirmeyi  güncelledi.

                Konuya yönelik TFF Resim İnternet Sitesinde yayınlanan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“MASKE KULLANIMI

- Günlük kullanımda sık görülen maskeler kişileri Covid-19 virüsünden korumamaktadır. Ayrıca hastalık havadan nadiren ve uzun süren yakın temas gibi, çok özel şartlarda bulaşmaktadır. Bu nedenle maskelerin koruyuculuğu düşüktür.

- Standart maskeler hasta kişilerin virüsü başkalarına bulaştırmalarını önlemek açısından önerilmektedir. Öksürme, hapşırma başta olmak üzere hastalık belirtisi göstermeyenlerin toplum içinde maske takmasına gerek yoktur. Bu durumun tek istisnası, yüksek riskli gruptakilerle temasa geçmek gereken hallerde, bu kişileri olası her türlü hastalık etmenlerinden (örneğin diğer grip virüsleri, vb.) korumaktır.

- Adı sık duyulan N95 maskeler hastalarla çok yakın temasta bulunan (muayene, sürüntü almak, aspirasyon yapmak vb.) sağlık personeli için faydalı ve gereklidir. Bunun dışında açık alanda ya da sosyal mesafe korunabilen durumlarda takılması gerekli değildir.

ELDİVEN KULLANIMI

- Cerrahi steril veya steril olmayan lateks eldivenler toplumda sıklıkla korunma amacıyla kullanılmaktadır.

- Virüs ağız, burun ve göz mukoza dokularından bulaşır. Çıplak elli veya bu eldivenleri kullanan kişilerin enfeksiyon kapma mekanizmaları aynıdır. Eldivenli veya eldivensiz eller yüze sürülmemeli, ağız, burun ve gözlere temas edilmemelidir.

-Eldivenler virüsle bulaşık yüzeylere temas ettikten kısa süre sonra çıkarılmadıkları takdirde geçirgen hale gelmektedir. Özellikle eller terledikten sonra eldivenler virüsü cilde geçirmektedirler, yani eldivenlerin koruyucu özellikleri kısa sürelidir. Öte yandan; yalancı bir güvenlik duygusu yaratarak kullananları daha özensiz hale getirmekte, bulaştırıcılıklarını artırmaktadırlar.

- Bu nedenlerle; özel şartlar dışında eldiven kullanılması gereksiz ve hatta hijyen açısından daha riskli olabilmektedir.

HASTALIK BELİRTİLERİ VE YAPILMASI GEREKENLER

- Federasyonumuzun sağlık ekipleri eğitimlerine katılarak "Takım Doktoru" belgesini almış olan takım doktorlarının önerileri esastır. Herhangi bir hastalık belirtisinin ortaya çıkması halinde takım doktoruna danışılmalıdır.

- Takım doktoruna ulaşma imkânı olmayan hallerde başvurulan hekimin önerisi doğrultusunda bir sağlık kurumuna başvurmak esastır.

- Ülkemizde tüm hekimler ve sağlık kuruluşları Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli güncellenen tanı ve hastalığa yaklaşım algoritmalarını (vakaya yaklaşım iş akışı rehberlerini) izlemekte, en son öneriler çerçevesinde gerekli test, tetkik ve incelemeleri yapmakta ve vakalara uygun tedavileri düzenlemektedirler.

- Olası Covid-19 hastaları ile kesin Covid-19 tanısı konmuş hastaların takip ve tedavileri kişinin mevcut tablosuna uygun biçimde, evde veya sağlık kurumunda, en son bilimsel gerçeklere uygun biçimde yapılmaktadır.

- Tüm takım doktorlarımız Sağlık Bakanlığınca sürekli olarak güncellenen en son yaklaşım algoritmalarını izlemeli ve futbol ailemizin tüm paydaşlarının ve yakın sosyal çevrelerinin en güncel bilimsel yaklaşımla tanı ve tedavilerini yapmak üzere hazırlıklı olmalıdır.”

Anahtar Kelimeler : FUTBOL, AİLESİNE, COVİD-19, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız