HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Mayıs 2020 Pazartesi Saat: 10:22

“KARARI TEK BAŞIMIZA ALMADIK”

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir,12 Haziran tarihini istişare ile aldık ama alternatif senaryolarımız da var dedi. Bu bizim tek başımıza aldığımız karar değil diyen Başkan Özdemir, şunları kaydetti: Hiçbir zaman Avrup
“KARARI TEK BAŞIMIZA ALMADIK”

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir,"12 Haziran tarihini istişare ile aldık ama alternatif senaryolarımız da var" dedi.

Bu bizim tek başımıza aldığımız karar değil diyen Başkan Özdemir, şunları kaydetti:

" Hiçbir zaman Avrupa'dan futbol olarak kopmamız söz konusu değil. 55 ülkenin üye olduğu UEFA'nın biz de bir üyesiyiz. Dolayısıyla bütün görüşmelerimiz, çalışmalarımızı UEFA'ya danışarak yapıyoruz. Ayrıca Başkan Vekilim Sayın Servet Yardımcı UEFA'nın Yönetim Kurulu üyesi. Bir çok profesyonel çalışan arkadaşım da aynı zamanda UEFA'da görev yapıyor. UEFA Sağlık Kurulu'nda arkadaşımız var. Genel Sekreterimiz var, onun için biz UEFA'nın bir parçasıyız. Bu nedenle UEFA'nın görüşleri bizler için mutlaka önemli. UEFA'nın yapmış olduğu tele konferans ile Başkanlar ve Genel Sekreterler toplantısı oldu. Ayrıca UEFA'nın kendi Yönetim Kurulu toplantıları oldu. UEFA diyor ki, "Yapılabilirse", yapılabilirse demek "futbolcu sağlığı, insan sağlığı başta olmak üzere oynayabilirseniz maçları Temmuz sonuna kadar tamamlayın. 'Ve ben de UEFA olarak Ağustos ayında Avrupa Kupaları maçlarını oynayayım ve bunun finallerini Ağustos ayı sonunda yapalım'. Bu bizi niye ilgilendiriyor? Çünkü Ağustos ayı sonunda yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finali bizim İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Bu da bizim için çok önemli. Yani bu bir tarafta, UEFA "Maçları bitirin" diyor.”

Özdemir, TFF Resim İnternet Sitesi’nde de yayınlanan açıklamasının bir bölümün de maçları normal statüsünde ve seyircisiz olarak başlatacaklarının altını çizdi.

Başkan Özdemir, daha sonra şunları vurguladı:

"Şu anda tek bir planımız var, şimdilik bütün liglerde bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz olmak üzere başlayacak. Takımlar kendi evlerinde başlayarak liglere devam edecek. Bunun üzerinde herhangi bir senaryo konuşulmadı. Ama çok hareketli günler yaşıyoruz. Liglerin başlamasına daha bir ay var. Onun için ne olur ne biter, net bir şey konuşmak istemiyorum. Dün bir gazetemizde Süper Lig'in İstanbul'da, Alt liglerin Antalya'da oynanması gerektiğine dair Spor Bakanlığımızın programlar hazırladığını ifade ettiler. Sayın Bakanımıza ben bu durumu sordum, 'Haberim yok' dedi. Böyle bir çalışma yapmışlar, teşekkür ediyoruz, biz de inceliyoruz o çalışmaları zaten. Ama bugün itibarıyla bizim ligleri tek bir şehirde oynanması gibi bir programımız yok. Biz günlük hareket ediyoruz. Gelişmelere bakıyoruz, Covid-19 olayı nereye gidiyor, görüşmeler yapıyoruz ve ona göre karar veriyoruz.”

Kadınlar Ligi'ne çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Özdemir, açıklamasını şöyle noktaladı:

 "Dünya kadın futboluna çok önem veriyor. UEFA, FIFA'nın kadın futboluna ayırdığı bütçeler milyar dolar seviyesinde. Biz de bu işte geç kaldığımızı ve arayı kapatmamız gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar Ligi'ne önem veriyoruz. Kolayca çözebileceğimize inanıyorum. Evvela bu ligleri kesinleştirelim, sonra yönetim olarak ele alacağız. Futbol Gelişim Direktörümüz Sayın Tolunay Kafkas, Kadınlar Ligi ile ilgileniyor, şu anda çalışıyorlar, en kısa zamanda kararı belirleyip kamuoyuna açıklayacağız.”

Öte yandan başkan Özdemir,  "Bir defa bütün kulüplerimize seslenmek istiyorum. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, hatta BAL'da oynayan kulüplerimiz dahil Ne olursunuz, şeffaf olun, açık olun, adil olun. Yani herkes Futbol Federasyonu'ndan kendine yarayacak, kendi çıkarlarına yarayacak kararlar almasını beklemesin”  şeklinde de konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : “KARARI, TEK, BAŞIMIZA, ALMADIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız