HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2022 Pazar Saat: 13:51

BAL’A BAŞVURU SÜRESİ BİTİYOR

x-BAL’a 2022-2023 sezonun da 200 takımın katılma hakkı bulunuyor.
BAL’A BAŞVURU SÜRESİ BİTİYOR

x-BAL’a 2022-2023 sezonun da  200 takımın katılma hakkı bulunuyor.

x-Bu takımların 127’si  2022-2022 sezonunda mücadele eden takımlar, 61’i BAL Ligi’nde yer alacak takımlar, 12’si ise BAL’a düşen takımlardan oluşuyor.

x-BAL takım listesi arasında Ordu’dan Ünye 1957 Spor ve Ulubey Belediyespor yer alıyor.

Bölgesel Amatör Lig’e 16 Haziran 2022 Salı günü başlayan başvuru süresi bitiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 13. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan kulüplerin, katılım belgelerini en geç 18 Temmuz 2022 tarihine kadar TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na göndermeleri gerekiyor.

BAL'a 2022-2023 sezonunda 200 takımın katılma hakkı bulunuyor. Bu takımlardan 127' si 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer alan takımlardan, 61' i Bölgesel Amatör Lig'de yer alacak Yerel Lig takımlarından, 12'si ise 2021-2022 sezonunda TFF 3. Lig'den BAL'a düşen takımlardan oluşuyor.

Bu arada TFF’nin Resmi İnternet Sitesi’nde 2022-2023 sezonu BAL takım listesi arasında Ordu’dan Ünye 1957 Spor ile Ulubey Belediyespor yer alıyor.

SAHA KRİTERLERİ

Öte yandan 2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig’e katılacak kulüplerin saha-stat kriterleri ise belirlendi.

TFF Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan kulüplerin saha-stat kriterleri şöyle olacak.

1-)Hakem ve takımların stada girişi, seyirci girişine kapalı ve korumalı bir alan olmalı.

Hakem ve takımların odaları, gerek saha içine giriş-çıkışları ile gerek bu mekanlara dışarıdan girişler kesinlikle korumalı olmalı.

Takımlar ve hakemler için sahaya ve oyun alanına girişler, güvenli bir şekilde doğrudan sahaya giriş olmalıdır.

Takımların ve hakemlerin odalarından oyun alanına ulaştıkları güzergah, seyirciler tarafından atılabilecek yabancı cisimler ile yaralanma riskini önleyecek uzaklıkta olmalıdır.

2-) Oyun alanından soyunma odalarına, soyunma odalarından oyun alanına giriş ve çıkışlarda körük veya tünelin olması idealdir. Şayet bu olanak yoksa sporcuların, teknik adamların, yöneticilerin ve hakemlerin güvenliğini sağlayacak yeterlikte uzun ve geniş bir fiziki bariyer mutlaka olmalıdır.

3-)Takımların odaları ile hakem odalarının her biri için oyun alanına giriş için ayrı koridor bulunmalıdır. Bu koridorlar oyun alanına çıkışa yakın bir yerde birleşebilir. Sadece bir koridor varsa, bu koridor, takımların oyun alanına giriş ve çıkışlarında bir bariyer ile birbirlerinden ayrılmasına olanak tanıyacak yeterli genişlikte olmalıdır.

4-)Stadyum yetkili kişi ve kurumlarca, kapasite, emniyet, sağlık hizmetleri (odalar ve donanımları), tüm mekanik sistemler (sıhhi tesisat, ısıtma ve sıcak su sistemi, anons sistemi, skor tabelası sistemi, ve tüm alanlarla ilgili elektrik donanımların, acil durumlarda kullanılacak tüm sistemler ve materyaller yangın, ve diğer yapısal sağlamlık yönlerinden periyodik olarak çalışabilirliği açısından kontrol edilmiş olmalıdır ve istenildiği takdirde yetkili mercilerden alınan belgelerin Federasyona sunulması zorunludur. Bu hususlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan tamamen ev sahibi kulüp sorumlu olacaktır.

5-)Oyun alanı doğal çim veya suni çim saha olmalıdır. Seçilecek zemin tamamen yumuşak ve düz olmalıdır. Suni çim olması halinde de yeşil renkli ve tüm lig sezonu boyunca maç yapmaya elverişli olmalıdır.

6-)Oyun alanı ölçüleri çizgi kalınlığı dahil uluslar arası standart 68 m. x 105 m. olmalıdır. Ancak saha koşulları bu ölçülere uygun değilse, Uluslar arası Futbol Oyun Kuralları dikkate alınarak yapılacak inceleme sonunda uygunluk verilebilecektir. Ayrıca oyun alanı üzerindeki orta saha, ceza alanı vb. gibi çizgiler Futbol Oyun Kuralları kitapçığında belirtilen şekilde ve ölçülerde çizilmelidir.

 

 

Anahtar Kelimeler : BAL’A, BAŞVURU, SÜRESİ, BİTİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız