HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ağustos 2022 Pazar Saat: 13:58

”KAZANAN KARDEŞLİK OLDU”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye'mizde, Mevlana'nın bu hoşgörü ikliminde binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk”
”KAZANAN KARDEŞLİK OLDU”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye'mizde, Mevlana'nın bu hoşgörü ikliminde binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde yer alan haberde  54 ülkeden binlerce sporcuyla büyük bir organizasyon düzenlediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Beşincisi düzenlenen oyunlar, bundan sonra da yine aynı heyecanla aynı coşkuyla güçlenerek artarak birliğimizi beraberliğimizi güçlendirme noktasında bir vesile olarak ülkelerin kardeşliğini güçlendirme noktasında bir araç olarak yoluna devam edecek. Türkiye'mizde, Mevlana'nın bu hoşgörü ikliminde binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu mücadelenin asla kaybedeni olmadı. Mücadele dolu müsabakalardan sonra kazanan kardeşlik, birlik, beraberlik oldu. Tüm misafirlerimiz, bu güzide şehirden, Türkiye'den yeni dostluklarla unutulmaz hatıralarla ülkelerine dönüyor. Hamdolsun bu anlamlı buluşmada hem sporcu kardeşlerimizin, hem değerli devlet insanlarının, spor yöneticilerinin verimli görüşmeleri oldu. Bundan sonra İslam ülkelerinin birliği, beraberliği adına da önemli bir temeli ve miladı da burada oluşturduk."

Bakan Kasapoğlu daha sonra şunları vurguladı:

"Dünyanın daha adil ve daha yaşanılabilir olması noktasında insanlığın İslam dünyasının güçlü birlikteliğine ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte birliğimizi beraberliğimizi daha güçlü kılma adına hem spor alanındaki hem gençlik alanında iş birliklerimizi daha yukarı noktalara taşıyacağız.”

Öte yandan Türkiye’nin ev sahipliğinde Konya'da organize edilen  5. İslami Dayanışma Oyunları'nda milli sporcular, organizasyonda 145'i altın, 107'si gümüş, 89'u bronz olmak üzere toplam 341 madalya kazandı.

Toplam 24 farklı branşta, 54 ülkeden 4 binden fazla sporcunun katıldığı organizasyonda milli sporcular, 145'i altın, 107'si gümüş ve 89'u bronz olmak üzere toplamda 341 madalya alarak oyunlar rekoru kırdı.

Oyunlar tarihinin en fazla altın ve toplam madalya alan ülkesi olarak tarihe geçen Türkiye'yi, madalya sıralamasında Özbekistan ve İran takip etti.

 

Anahtar Kelimeler : ”KAZANAN, KARDEŞLİK, OLDU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız