HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ağustos 2022 Pazartesi Saat: 11:17

KADIN FUTBOL LİGLERİ ESASLARI

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2022-2023 sezonunda Kadın Futbol Liglerinde uygulanacak genel esasların yayınlandığı şekilde oynatılmasına ve genel esaslar çerçevesinde hazırlanacak lig statülerinin bilahare yayınlanmasına kar
KADIN FUTBOL LİGLERİ ESASLARI

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2022-2023 sezonunda Kadın Futbol Liglerinde uygulanacak genel esasların yayınlandığı  şekilde oynatılmasına ve genel esaslar çerçevesinde hazırlanacak lig statülerinin bilahare yayınlanmasına karar verdi.

                2022-2023 sezonun da seyircileri ilgilendiren Liglerin oluşumu, oyuncu uygunluğu ve yabancı uyruklu futbolcu sayıları şöyle uygulanacak:

LİGLERİN OLUŞUMU:

KADIN FUTBOL SÜPER LİGİ:

2021-2022 sezonu play out müsabakaları sonucunda başarılı olan 4 takım ve mevcut ligdeki 15 takımın katılımları ile birlikte 19 takım ile oynanacaktır.

Lig grupları 10 takım ve 9 takım olmak üzere 2 farklı grupta çift devre lig usulü şeklinde düzenlenecektir.

Çift devreli lig müsabakaları sonunda Lig’de puan sıralamasında 1. olan takım doğrudan Play

Off Çeyrek Finaline yükselir. Lig müsabakaları sonunda 1. Grupta 2., 3., 4., 5., 6., 7. sırayı alan altı takım ve 2. Grupta 2., 3., 4., 5., 6., 7. sırayı alan altı takım şampiyon takımın belirleneceği Play-Off 1. Tur Müsabakaları oynarlar. Lig müsabakalarının tamamlanması ile 1.Grubu 8-9-10. sırada tamamlayan takımlar ile 2.Grubu 8-9. sırada tamamlayan 5 takım Kadınlar 1.Ligine düşer.

KADINLAR 1.LİGİ:

 2021-2022 sezonu Kadın Futbol Süper Ligi play out müsabakaları sonucunda alt lige düşen takımlar, 2021-2022 sezonu Kadınlar 2.Liginde normal sezon ve play off müsabakaları sonucunda bir üst lige çıkmaya hak kazanan 10 takımın katılımı ile tek grupta çift devre lig usulü şeklinde düzenlenecektir.

Çift devreli lig müsabakaları sonunda puan sıralamasında 1. olan takım Kadınlar Süper Ligine

yükselir. Lig müsabakaları sonunda 2., 3., 4., 5., 6. sırayı alan beş takım Kadınlar Süper Ligine yükselecek ikinci takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynarlar. Lig müsabakaları sonunda puan sıralamasını son sırada tamamlayan takım Kadınlar 2.Ligine düşer.

KADINLAR 2.LİGİ:

2021-2022 sezonu Kadınlar 2. Ligi normal sezon müsabakaları sonucu play off müsabakaları oynama hakkı kazanamayan 16 takım, Kadınlar 3.Ligi play off müsabakaları sonucu üst lige çıkma hakkı kazanan 8 takımın katılımları ile birlikte 24 takım ile oynanacaktır.

Lig grupları 6’şar takım olmak üzere 4 farklı grupta çift devre lig usulü şeklinde düzenlenecektir. Lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar bir üst lige yükselme hakkını elde edecek. Lig müsabakaları sonunda gruplarında 2. sırayı alan takımlar, Kadınlar 1.Ligine yükselecek son takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynayacaklardır.

Lig müsabakaları sonunda gruplarında 5. ve 6 sırayı alan takımlar, Kadınlar 3.Ligine düşecek 4

takımın belirleneceği Play-Out Müsabakaları oynarlar.

KADINLAR 3.LİGİ:

2021-2022 sezonu Kadınlar 3.Ligine katılan takımlar, bir üst lige çıkma hakkı elde edemeyen takımlar ve yeni başvuru yapacak kulüplerin katılımları ile oynanacaktır.

Bölgesel olarak grupların belirlenmesine müteakip müsabakalar çift devre lig usulü şeklinde düzenlenecektir. Lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. ve 2. sırayı alan takımlar, Kadınlar 2.Ligine yükselecek 3 takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynarlar.

Kadınlar 3. Liginde düşme yoktur. Kadınlar 3. Ligi’ne ilk kez katılacak kulüplerin lig statüsünde belirlenecek koşulları sağlaması halinde 25.000 TL lige katılım bedelini TFF’nin hesabına yatırmaları zorunludur.

OYUNCU UYGUNLUĞU ve YABANCI UYRUKLU FUTBOLCU SAYILARI:

Kadın Futbol Ligleri’nde 31.12.2007 tarihi ve öncesinde doğmuş futbolcular oynayabilirler.

Kadınlar Süper Ligi takımları en fazla sekiz (8) (6 + 2) yabancı uyruklu futbolcu tescil ettirebilirler.

Kadınlar 1. Ligi takımları en fazla üç (3) yabancı uyruklu futbolcu tescil ettirebilirler.

“2022-2023 sezonunda Kadınlar Süper Ligi’nde ve Kadınlar 1. Ligi’nde yer alacak yabancı

futbolcuların oturma izinleri için kulüplerin yazılı talep etmesi halinde, sadece 2022-2023 Sezonunda geçerli olmak üzere, yabancı futbolcu oturma izinleri için Göç İdaresi’ne verilmek üzere TFF tarafından uygunluk yazısı/belgesi düzenlenir.”

“Yabancı uyruklu futbolcunun Uluslararası Transfer Sertifikası’nın (ITC) gelmesi halinde, TFF

tarafından kulübe, futbolcuya lisans çıkarılabileceğine dair yazı verilir. İlgili futbolcu için İçişleri Bakanlığı’ndan ilgili sezonu kapsayan oturma izni alınması durumunda TFF tarafından futbolcuya lisans verilir.”

U17 Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarında, 01.01.2006 ile 31.12.2008 tarihleri arasında

doğmuş (bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular oynayabilecektir. Takımlarda yabancı uyruklu futbolcu yer alamaz.

U15 Kızlar Yerel Şampiyona müsabakalarında, 01.01.2008 ile 31.12.2010 tarihleri arasında doğmuş (bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular oynayabilecektir. Takımlarda yabancı uyruklu futbolcu yer alamaz.

U13 Kızlar Yerel Şampiyona müsabakalarında, 01.01.2010 ile 31.12.2012 tarihleri arasında

doğmuş (bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular oynayabilecektir. Takımlarda yabancı uyruklu futbolcu yer alamaz.

-Liglerde yer alacak takımların en az bir alt yaş kategorisinde müsabakalara katılmaları zorunludur.

-Liglerde yer almayıp sadece alt yaş kategorilerine katılacak kulüplerin lig statüsünde belirlenecek koşulların sağlanması halinde sezon sonunda iade edilmek üzere 5.000 TL lige katılım bedelini TFF’nin hesabına yatırmaları zorunludur.

 

Anahtar Kelimeler : KADIN, FUTBOL, LİGLERİ, ESASLARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız