HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Şubat 2023 Cuma Saat: 10:26

SPOR DÜNYASI TEK YÜREK

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler, spor dünyasını destek adına bir araya getirdi.
SPOR DÜNYASI TEK YÜREK

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler, spor dünyasını destek adına bir araya getirdi.

Spor federasyonları ve kulüpler, depremlerin ilk anından itibaren yardım organizasyonları yapıp, maddi destekte bulunurken, sporcular da katkı sağlamak adına kendileri için manevi değeri olan forma, madalya, top gibi malzemelerini sosyal medya üzerinden açık artırmayla satışa sundu.

Kulüpler yardım için çeşitli organizasyonlara imza atarken, açıklamalar doğrultusunda yapılan derlemeye göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) depremin ilk günü 20 milyon lira yardımda bulundu. Federasyon, kulüplerden topladığının üzerine 50 milyon lira daha ekleyerek 1000 konteynerden oluşan geçici barınma merkezi kurmak için çalışmalara başladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, şahsi olarak 1 milyon lira yardımda bulundu.

Uzun yıllardır Türkiye'de forma giyen Trabzonsporlu Edin Visca, 2 milyon lira bağışlarken, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulüp adına 10 milyon lira, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübü adına 2 milyon lira bağış yaptı.

Galatasaray Kulübünün eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, şirketi adına 5 milyon lira, kızı ve vefat eden torunu adına da 2 milyon lira yardımla deprem bölgesine destek oldu. Çaykur Rizespor Kulübünün eski başkanlarından Hasan Kartal, 10 milyon lira yardım etti.

Eski Göztepe Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil’in sahibi olduğu Sepil Holding, 5 milyon lira bağışta bulunurken, holding çalışanları da bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışladı.

Futbolun dışındaki branşlardan kulüpler de yardım için çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu, yardım organizasyonunun yanı sıra AFAD'a 5 milyon liralık destekte bulundu. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, TJK adına 15 milyon lira bağış yaptı.

NBA'deki Türk basketbolcular da destek veriyor

NBA'de forma giyen Türk basketbolculardan Furkan Korkmaz, NBA'in yıldız isimlerinden Joel Embiid ve James Harden'ın; Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün; Hakeem Olajuwon, takım arkadaşları Jalen Green, Jabari Smith ve kendi formasını; Miami Heat'in formasını giyen Ömer Faruk Yurtseven ise takım arkadaşı Jimmy Butler'ın formasını satışa çıkardı.

Öte yandan Busenaz Sürmeneli sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, şunları kaydetti:

 "Olimpiyat şampiyonu olurken giydiğim formamı Socrates Dergi aracılığı ile açık artırmaya sunuyorum. Bu depremin yaraları hemen kapanmayacak, uzun vadede etki edecek, destekler çok önemli. Özellikle eğitim ve çocuklar... Haydi güzel ülkem..."

Anahtar Kelimeler : SPOR, DÜNYASI, TEK, YÜREK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız