HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 11:11

KIRKPINAR GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibinin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı belediye binasına gelişinde karşılamasıyla başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 7-8-9 Temmuz’da ger
KIRKPINAR  GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibinin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı belediye binasına gelişinde karşılamasıyla başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 7-8-9 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne tüm güreş severleri davet ederek, Cumhuriyetin 100. yılında Başpehlivan olacak olan pehlivana 1 milyon TL ödül verileceğini söyledi.

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibinin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı belediyeye gelişinde karşılamasıyla başladı. 20 davul, 20 zurna ve bir şeften oluşan ekip, sabah saatlerinde belediye önüne gelerek, Kırkpınar nağmelerinden oluşan bir gösteri yaptı. Ekibin şefi Fahrettin Zurnacı, Başkan Gürkan’a çiçek takdim ederken; Başkan Gürkan da ekibe bahşiş vererek, teşekkür etti.

Başkan Gürkan, açıklamasını şöyle noktaladı:

 “Bu yıl 662. Kırkpınar’ımızın bir başka özelliği daha var, Cumhuriyeti’mizin de 100. yılı. Bu topraklarda, bu vatanda özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz, ruhları şad olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ebediyen göklerde kalacak Türk bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerimizi yapmaya, devam ettirmeye kararlıyız. Bu anlamda tarihi Kırkpınar davul Zurna ekibine de Türk milleti adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : KIRKPINAR, GÜREŞLERİ, FESTİVALİ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız