HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mayıs 2016 Salı Saat: 09:51

“KONGRE SADECE MHP’NİN MESELESİ DEĞİLMİŞ”

DELEGELERİN TARİHE ALTIN HARFLERLE NOT DÜŞTÜĞÜNÜ ORDU’DA HAYKIRAN AKŞENER;
“KONGRE SADECE MHP’NİN MESELESİ DEĞİLMİŞ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Ordu’da partilileriyle buluştu. Erzurum programının ardından çıktığı Karadeniz turnesinde Bayburt, Gümüşhane ve Giresun’un ardından Ordu’ya gelen Akşener’i, MHP 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Yener Yıldırım, Musavat Dervişoğlu, eski il başkanlarından Hamza Aldeniz, Naci Şanlıtürk, eski il, ilçe başkanları, eski belediye başkanları ve çok sayıda partili partisiz vatandaş karşıladı.

Yoğun bir kalabalığa hitap eden Akşener, MHP'li delegelerin tam 5,5 aydır bir tavır ortaya koyduğunu, delegelerin adalet kavramının işlemesi kavramını iddia ederek hak aramanın nasıl olduğunu Türkiye'ye göstererek mücadele verdiğini söyledi.

Ayışığı salonunda yağışlı havaya rağmen binlerce kişiye seslenen Akşener; “Büyük bir olgunluk içerisinde arkadaşlarımız bir çalışma gösteriyor. Bu sayede MHP'nin demokrasiye bakışını, tutumunu görüyor, hukukun üstünlüğüne olan direncini gösteriyorlar. Ankara'da engellenen tüzük kurultayında ülkücüler bir irade gösterdiler. Bir çirkin sloganın olmadığı, tacizin olmadığı, sabahın erken saatlerinden gelen insanların saat 15.30'a kadar taşkınlık göstermeden Ankara'da gösterdiği tavır bir milattır. Şimdi biz nihayet sözün dışında davranışlarımızla nerede olduğumuzu paylaşıyoruz. Allah hepsinden razı olsun demokrasi için büyük bir gedik açtılar" dedi.

“KENDİMİ SİZE EMANET EDİYORUM”

Önce tüzük kongresinde üst kurul delegelerinin değişikliğe onay vereceğine inanıyorum diyen Akşener şöyle devam etti; “Önce tüzük kongresine, sonra seçimli kongreye gideceğiz. İlk turda alınan oy oranına göre delege, 'Hadi bakalım, yan yana gelin' der. Üst Kurul Delegeleri'nin talimatına herhangi bir adayın uymaması da söz konusu olamaz. Ben o talimata uyacağım. 'Çekil kardeşim' denildiğinde elbette çekileceksiniz. Başkası adına bir şey diyemem ama ben kendi adıma delegelerinin kararına uyarım. Bu yüzden ben kendimi Ordu’da da size emanet ediyorum. Demokrasinin beli kırıldı bu ülkede. Biz de aynı yoldan yürürsek olmaz. Türkiye'ye örnek olan bir süreç yürüttük. Hiçbir zaman incitici sözümüz olmadı. Rakibiz ama işbirliği içindeyiz. İşbirlik içinde rekabet kavramına uyduk. Devlet Bahçeli'ye karşı da hiçbir kötü sözümüz olmadı" diye konuştu.

"TÜRKİYE, MHP’Yİ KONUŞUYOR"

MHP'deki değişimin başkanlık sisteminin önüne geçeceğinin de altını çizen Akşener; "Yapılacak olan etkin muhalefet, iktidar partisini çatlatacaktır. Bugüne kadar hep muhalefet partilerine tanzim eden siyasi oyun planı ile karşılaştık. Sayın 
Cumhurbaşkanı ve onun partisinin planı ile karşı karşıya kaldık. İlk defa Türkiye'de 8 Nisan'dan itibaren MHP konuşuluyor. TV'lerde, gazetelerde MHP konuşuluyor. Sanki MHP'nin iç işi olmaktan çıktı iktidarın sorunu olmaya başladı. İktidar partisi MHP'de değişim olmaması için büyük bir tazyikle taraf oldu. MHP'yi milletle buluşturmak için erken genel seçimle ilgili bir çalışmamız olacaktır. Oldubittilerin önüne geçilecektir. Bunun karşısında uzun süre dayanılacağını zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

“KONGRE SADECE MHP’NİN MESELESİ DEĞİLMİŞ”

Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kongresini sağlamak için uzun bir yürüyüş yaptıklarını da dile getiren Akşener; “Bu yürüyüş tam beş buçuk ay sürdü ve görüldü ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayı esasında sadece bir iç iş değilmiş. MHP'ye ait bir mesele değilmiş. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en önemli işiymiş. Topuyla, tüfeğiyle üzerimize geldiler, gazeteleriyle, yazarlarıyla, sözde aydınlarıyla, televizyonlarıyla üzerimize geldiler. Her türlü iftira atıldı, her türlü tehdit yapıldı. Ama bilemediler ki biz tehditlere pabuç bırakmayız. İftiralara güler geçer ve gereğini yaparız.

“DEMOKRASİ TARİHİNE ALTIN HARFLERLE NOT DÜŞTÜLER”

Her türlü tehdit yapıldı. Ama bilemediler ki biz tehditlere pabuç bırakmayız. Abdullah Öcalan'a bana düşman oldukları kadar düşman değiller. Değişimci denilen bizlerin, 548 imza veren üst kurul delegelerinin, 15 Mayıs'ta Ankara'da binlerce MHP mensubunun, 748 delegemiz ve ülkücüler 15 Mayıs'ta tarih yazdılar. Demokrasi tarihine altın harflerle not düştüler. Türkiye'deki korku imparatorluğunun, atmosferinin duvarında çok büyük bir çatlak oluşturdular. Biz sizleri korkutanı korkuttuk. Çünkü korkutanlar en çok korkanlardır. ve korkunun ecele faydası yok. Çatlasanız da patlasanız da biz geliyoruz" ifadelerini kullandı.

“MHP’DE 1919 RUHU VAR”

Akşener, MHP'nin ülkenin 1919'da olduğu gibi umudu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; "Ağlaya ağlaya, şikayet ede ede geldiler, hala ağlıyorlar hala şikayet ediyorlar. 1919'daki gibi 2016'da yaşananları görüyorsunuz, endişeleriniz var. Terör mücadelesinin savsaklandığını görüyorsunuz. Terör mücadelesi yapan evlatlarımızın hukuki bir zırha kavuşturulmadığını görüyorsunuz. Terör mücadelesinden sonra 'vah vah gene kandırılmışız' denilebileceğini biliyor ve endişe duyuyorsunuz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızı dinlendirmemiz lazım. Bu arkadaşlar çok yoruldular, her önüne gelen kandırıyor, bu kandırılan saf arkadaşlarımızı biraz kenara alıp dinlendirmemiz lazım"

“20 DAKİKADA BAŞBAKANI GÖTÜRDÜLER”

Salonda ‘Topulu Efe Gölköy seninle gurur duyuyor’ ve 'Başbakan Meral' sloganı atan kalabalığa seslenen Akşener, "Şimdi Başbakan Meral diyorsunuz. 20 dakikada Başbakan'ı götürdüler. 17 günde Genel Başkan değişti. Biz ise 5.5 aydır kongre yapmaya çalışıyoruz. Neyse, geç olsun, güç olmasın. Korkarım ki diğeri de yolcu" dedi. 

“SAF ARKADAŞLARIMIZI DİNLENDİRMEMİZ LAZIM”

Terörle ilgili endişelerini de kaydeden Akşener bu konuda da şunları söyledi; "Endişelerimiz var. Terör yapan evlatlarımızın hukuki zırha büründürülmediğini görüyoruz. Terör mücadelesinden vazgeçip, 'Vah vah, yine kandırılmışız' denilebileceğini biliyor ve endişe duyuyorsunuz. Çünkü her bir zorlukta bu arkadaşlar ellerini yıkayıp, çıkıyorlar. 'Kandırılmışız' diyorlar. 14 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Ağlaya ağlaya geldiniz, şikayet ede ede geldiniz. Hala ağlıyorsunuz, hala şikayet ediyorsunuz. Bunlar hala ağlamaya devam ediyor. Dolayısıyla bu kandırılan bu saf arkadaşlarımızı dinlendirmemiz gerekiyor. Bu arkadaşlarımızı artık kenara almalıyız." (HABER-ŞAFAK DELİÇAKAR)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız