HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2020 Perşembe Saat: 08:53

ORDU NÜFUSU İŞSİZLİK NEDENİYLE AZALIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun her geçen gün göç verdiğini belirtti ve “Göçün en önemli nedeni işsizliktir” dedi. Torun, “Son rakamlara göre, Ordu nüfusu bir önceki yıla
ORDU NÜFUSU İŞSİZLİK NEDENİYLE AZALIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun her geçen gün göç verdiğini belirtti ve “Göçün en önemli nedeni işsizliktir” dedi.

Torun, “Son rakamlara göre, Ordu nüfusu bir önceki yıla göre 17.734 azalmıştır. Oysa Türkiye nüfusu artmış. Demek ki insanlar Ordu’dan iş bulmak için başka şehirlere gidiyor. Ordu büyükşehir ama işsizler iş bulmak için başka büyükşehire göçüyor” diye konuştu.

Ordu’da yıllardır çözülememiş sorunların olduğuna dikkat çeken Torun, “Kamu yatırımı yok. Var olan az yatırım da istihdama yönelik olarak değil, şova yönelik olarak yapılıyor. Örneğin sanayi sitesi yapmak yerine stadyum yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Torun, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Ordu’da ‘stadyum yapılmasın’ demiyoruz.  Ama önceliklerimiz belirlenmeliydi. İsraf olmamalıydı. Bir stadyum varken neden başkasını yapma gereği duydunuz? Eğer biz elimizdeki kaynağı organize sanayi bölgesinin kamulaştırılması için harcasaydık belki buralarda 5-10 bin kişi çalışacaktı. Bunun üretim anlamında ülkeye çok ciddi katkısı olacaktı. Dolayısıyla bizim önceliğimiz organize sanayi bölgeleridir.”

Bazı yolları yıllardır bitirilemediğine değinen Torun, “zaten ekonomisi ve sanayisi zayıf olan şehrimizin ayağa kalkması için kamu bir an önce görevlerini eksiksiz tamamlamalıdır. İlimizin yatırım yapılabilir bir il haline gelmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli.”

Torun, tarımla geçinemeyen Orduluların hala “inşaatlarda, elektrikte, gastronomide çalışmak için büyük şehirlere gurbete gitmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Ordu bir büyükşehirdir. Büyükşehir’in insanı neden çalışmak için başka büyükşehire göç etsin?” diye sordu.

“ORDU ACİLEN DEPREME HAZIR HALE GETİRİLMELİ” 

Öte yandan Milletvekili Seyit Torun, “Son depremler göstermiştir ki, ilimiz Ordu ve komşu illerimiz de deprem tehlikesi altındadır. Devletin de belediyelerin de artık hem yapılaşmada hem de diğer konularda deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeden ciddi tedbirler alması gerekiyor” dedi.

Seyit Torun, Ordu’nun zaten bir afat bölgesi olduğunun altını çizerek, “Ordu’da sürekli heyelanlar oluyor. En son yine Aybastı’da yaşadık. Herkese geçmiş olsun diyorum. Bunun dışında çok sık sel baskınları yaşıyoruz. Bir de şimdi deprem gerçeği ortaya çıktı. Artık bunu herkesin iyice kavraması gerekiyor” diye konuştu.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, iklim krizinden sonra Türkiye’nin her yanının daha önce görülmeyen doğal afatlara açık hale geldiğini vurguladı. Torun, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Hem yerel yönetimler yasasında hem de diğer yasalarda bu gerçeğe göre yeni düzenlemeler yapmak zorundayız. Ayrıca Ordu’da acilen bina stoku incelenmeli. Tüm ilçelerimizle birlikte Ordu’nun depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor.

İnşaatların kontrolü daha titizlikle yapılmalı, toplanma alanları belirlenmeli, acil yardımlar için gerekli ekipman ve personel hazır hale getirilmeli. Daha önceden Ordu aslında gerçeği ile çok önceleri tanışmıştı. Şimdi yine ama daha ağır diğer felaketlerle birlikte deprem kendini hatırlattı.

Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Erzincan’da 1939'da meydana gelen büyük depremden Ordu da çok ciddi bir biçimde etkilendi. Şimdi Malatya ve Erzincan depremi bize yine bu depremi hatırlattı. Ülkemizin her yeri deprem riski altındadır ve buna şehrimiz Ordu da dâhildir.”

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, NÜFUSU, İŞSİZLİK, NEDENİYLE, AZALIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız