HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2020 Cuma

“YANLIŞ VE GERÇEK DIŞI BİLGİLERLE ALGI OLUŞTURULUYOR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in İlküvez’deki katı atık vahşi depolama tesisi ile açıklamalarına CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den cevap geldi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in İlk
“YANLIŞ VE GERÇEK DIŞI BİLGİLERLE ALGI OLUŞTURULUYOR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in İlküvez’deki katı atık vahşi depolama tesisi ile açıklamalarına CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den cevap geldi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in İlküvez’le Çaybaşı’ndaki evlere verilen sudan içmeye davet eden ve ortada insan sağlığını tehlikeye düşürecek bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Milletvekili Adıgüzel, “Bugüne kadar konuyla ilgili beyanlarımda verdiğim bilgilerden hangisinin yanlış ve gerçek dışıdır? İddia sahibi olarak ispat etmeye davet ediyorum. Ortada bir problem olduğunu kabul eden belediye başkanı, kendi ifadesiyle şahsım için “devam etmekte olan bu problemi popülist bir şekilde siyasi argüman haline dönüştürmüş, yanlış ve gerçek dışı bilgilerle algı oluşturmaya çalışmıştır.” Demektedir” dedi.

Adıgüzel şunları söyledi: Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı imzası ile Çaybaşı İlküvez’deki katı atık vahşi depolama tesisini savunma amacıyla yapılan açıklamada şahsıma dönük iddialar yapılması, söz konusu iddialara cevap vermemi zorunlu hale getirmiştir.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hilmi Güler’e sesleniyorum:

1. Bugüne kadar konuyla ilgili beyanlarımda verdiğim bilgilerden hangisi yanlış ve gerçek dışıdır? İddia sahibi olarak ispat etmeye davet ediyorum.

2.Sayın Hilmi Güler’i, İlküvez’le Çaybaşı’ndaki evlere verilen, aşağıda da resmi bulunan, sudan içmeye davet ediyorum.

3.Açıklamanızda orada toplanan insanların İlküvezli olmadığını, tanınmayan kişiler olduğu iddia ediyorsunuz. Orada gerek sivil, gerek resmi pek çok emniyet görevlisi var. Ayrıca, karakolda onlarca vatandaş sorgudan geçirildi. Bu tanınmayan yabancı kişilerin isim ve sayılarını açıklamak sorundasınız.

Ben oraya gittim. Saatlerce kaldım. Her tarafını dolaştım. Köylü kadınlardan, 80-90 yaşında insanlardan başka kimse görmedim. Sizin gidip kaldığınız kısa süre içerisinde tanıyamadığınız (ve aşağıda videosu olan) insanları ne yazık ki seçimden seçime tanıyabiliyorsunuz.

4.Arıtma havuzundaki su seviyesinin yağışın etkisi ile yükseldiği ifade ediliyor. Burada bir arıtma tesisi yok ki, Hilmi Bey! Kimi kandırıyorsunuz? Zaten olmadığı için bu suyu tekrar 60 km geriye Ünye’deki arıtma tesisine götürmeye çalışıyorsunuz. “Sevgili İlküvezli Hemşerilerim” diye başlayan diğer açıklamanızda da halka “Sağlığınız tehlikeye girecektir.” diye uyarıda bulunuyorsunuz. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bundan büyük itiraf olur mu? Ortada insan sağlığını tehlikeye düşürecek bir durum söz konusu.

         Sayın Hilmi Güler’i, bugüne kadar konuyla ilgili beyanatlarımda verdiğim bilgilerden hangisinin yanlış ve gerçek dışı olduğunu ispatlamaya davet etmiştim. Konuyla ilgili iddialarımızı tekrar burada vurgulamak ve hangisinin YALAN olduğunu sormak istiyorum.

İlküvez’de suların kirlendiği iddiamız YALAN MI?

Bu atık alanına itiraz eden vatandaşların terörist muamelesi ile karakolda sorgudan geçirildiği YALAN MI ?

İlküvez’deki tek akaryakıt istasyonunun tam da bu olaylar esnasında tarafınızca kapatıldığı YALAN MI?

En yakın bölgedeki diğer akaryakıt istasyonunun sahibinin AKP Çaybaşı İlçe Başkanı olduğu YALAN MI?

 Bu durumun benim tarafımdan açıklanmasının hemen sonrasında 04.02.2020 saat 16.00’da İlküvezde kapattığınız istasyonun tarafınızdan tekrar açıldığı YALAN MI?

Alandaki belediye görevlilerine, halktan insanları kendilerine hakaretten şikâyet ettirip, Aileyi ve Kadını Koruma Kanunu kapsamında uzaklaştırma kararı aldırdığınız ve tutuklanmaları için gerekçe oluşturduğunuz, bunu da aşağıdaki belgelerle halka tebliğ ettirdiğiniz YALAN MI?

Gece 02.00’da yüzlerce Jandarma ile operasyon yapıp insanların coplandığı ve kadınlar dâhil pek çok kişinin yaralandığı YALAN MI? Darp edilen kadınları evlerinde ziyaret etmeye var mısınız?

         Son olarak partizanlık konusuna gelince… Daha dün, 4 Şubat 2020’de sosyal medya hesabınızda paylaştığınız üzere… AKP Ordu İl Yönetimini, Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda güya misafir ederek, yaptığınız istişare toplantınızda bir kamu alanını bir siyasi partinin toplantı mekânı olarak kullanan sizsiniz. 

Üzülerek ifade ediyorum ki, ortada ve 15 santimetre yukarıda yaşınıza ve konumunuza hürmeten oturduğunuza bakmayın, katılımcıların görüntülerine bakılırsa, o fotoğrafta misafir gibi gözüken sizsiniz.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız