HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2016 Pazartesi Saat: 08:27

BOTANİK PARK, BÜYÜKŞEHİRE TAHSİS EDİLİYOR

Ordu’nun prestij projelerinden biri olan ve tabiat turizmine önemli katkılar sağlayacak olan Botanik Park, Ordu Büyükşehir Belediyesine tahsis ediliyor.
BOTANİK PARK, BÜYÜKŞEHİRE TAHSİS EDİLİYOR

BOTANİK PARK, BÜYÜKŞEHİRE TAHSİS EDİLİYOR

ÖZEL HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR

Ordu’nun prestij projelerinden biri olan ve tabiat turizmine önemli katkılar sağlayacak olan Botanik Park, Ordu Büyükşehir Belediyesine tahsis ediliyor. Çeşitli program ve incelemeler için Ordu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Botanik Parkta yaptığı incelemeler esnasında Botanik Park’ın 5 Nisan’a kadar Ordu Büyükşehir Belediyesine tahsisi konusunda talimat verdi.

Yapımına 2015 yılında başlanan Botanik Park’ta ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Aralarında meyve fidanlarının da yer aldığı 260 türden 60 bin fidanın dikildiği, bir kaç sene içerisinde de fidanların büyüyerek kendisini gösterecek olan Botanik Park turizminde önemli bir ayağı olacak.

Meyve ve fidanlar ile adından söz ettirecek olan Park’a yapısına uygun çeşitli hayvanlarda konulacak. Başta sülün olmak üzere, kaz, ördek ve karaca gibi hayvanlarında parkta özel korumaya alınacağı da Bakan Eroğlu’nun talimatları arasında yer aldı.

Botanik Parkın da içinde yer aldığı Civil ve Melet ırmakları için bugüne kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığının toplamda 36 Milyon para harcadığı da ortaya çıktı. Ordu’nun dereleri içinde çalışmaların aralıksız devam edeceği müjdesini veren Bakan Eroğlu, 2016-2019 yılları arasında Ordu’ya kaynak ve hizmetlerinde kesintisiz devam edeceğini söyledi.

Botanik Parkın, Büyükşehir Belediyesi himayesine geçtikten sonra da teknik çalışmalarda da bakanlık olarak yardım ve desteklerinin yine devam edeceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a dereler ve park için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaları uyarısında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : BOTANİK, PARK, BÜYÜKŞEHİRE, TAHSİS, EDİLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız