HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mart 2016 Çarşamba Saat: 10:48

“Kadınların işe katılma hakları ellerinden alınıyor”

CHP 25.Dönem Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, kadınların iş yaşamına katılma haklarının ellerinden alındığını söyledi.
“Kadınların işe katılma  hakları ellerinden alınıyor”

CHP 25.Dönem Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, kadınların iş yaşamına katılma haklarının ellerinden alındığını söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Adıgüzel, yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Mevcut iktidar ile hayatımızın  her alanında artan şiddet en çok kadınlarımızı etkiledi. Gün yok ki kadın cinayeti işlenmesin ya da şiddete maruz kalmasınlar. Nasıl ve kaç tane doğuracakları bile  birileri tarafından adeta emredilir hale geldi. Kadınlarımızın iş yaşamına katılma hakları ellerinden alınıyor, 'En az üç çocuk' baskısıyla eve bağlanmak isteniyor. Kamu atama ve terfileri, liyakat yerine cinsiyetçi bakış açısıyla yapıldığı için kadın yönetici sayımız gittikçe azalıyor. 'Çocuk gelin' sayısı hızla çoğalıyor, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar oranları, vicdanı olan herkesi kahredecek bir şekilde artıyor.

Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük destekçisi ve güvencesi olan kadınlarımız, toplumsal barışımızı da sağlayacaktır, yeter ki evrensel hakları olan eşitlik mücadelelerine hukuksuz bir şekilde engel olunmaya devam edilmesin. Yaşamın ağır isçisi, yoksulluğun, şiddetin kıskacında insanca yaşam umudu ile gülümseyen kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım.” (HABER MERKEZİ)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız