HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ocak 2018 Perşembe Saat: 08:54

“GAZETECİLERİMİZ CEZAEVİNDE TUTSAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Torun mesajında şunları kaydetti:     “İktidarın topyekün savaş açt
“GAZETECİLERİMİZ CEZAEVİNDE TUTSAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Torun mesajında şunları kaydetti:

 

 

“İktidarın topyekün savaş açtığı, düşünce ve ifadesini beğenmediği her gazeteciyi terör suçlamasıyla özgülüğünden yoksun bıraktığı gazetecilerimizin ve tüm basın ve medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.

 

 Bugün gazetecilerimiz günlerini çok buruk bir şekilde kutlarken, en çok işsizliğin yaşandığı meslek grubunda yer almaya devam ediyorlar. Sadece görevlerini yaptıkları için cezaevlerinde tutsak ediliyorlar. İktidarın varlığını devam ettirmek için susturulan, mesleğini yapmaktan alıkonulan, her türlü baskı ve tehdide direnen, yaşadıkları maddi zorluklara rağmen halka gerçekleri aktarmaya devam eden,  halkın haber alma özgürlüğü için mücadelelerini sürdüren onurlu gazetecilerimiz bilsinler ki, bu mücadelede yalnız değiller. Ne yazık ki, bugün Türkiye demokrasi ve özgürlüklerin katledildiği, hukukun üstünlüğünün hiçe sayıldığı kabus dolu günler yaşamaktadır. Ülkeyi bu duruma getiren iktidarın artık söyleyecek sözü kalmamıştır. Ülkeyi ve toplumu sürüklediği felaketlerin çaresizliği içinde en iyi bildiği yöntemleri uygulamaya devam etmekte, başta basın olmak üzere her kesime gözdağı vermekte, baskı ve şiddet uygulamaktadır. Bilmediği şey ise özgür basının asla susmayacak ve susturulamayacak olmasıdır.

 

         Bugün Ahmet Şık’lar, Murat Sabuncu’lar ve basının nice özgür kalemleri tutuklu olabilir. Onların içeride sadece bedenleri özgürlüklerinden yoksunken, dışarıda pek çok gazetecinin, medya ve basın mensubunun ruhu esir olmuştur. Asıl esaret içinde olanlar kalemini ve fikirlerini iktidarın emrine vermiş olanlardır. Elbette, tarih herkese notunu verecektir. Dileğimiz ve çabamız ülkemizi, demokrasimiz için utanç kaynağı olan basın ve ifade özgürlüğü sıralamasından kurtarmak, hak ettiği yere getirmek olacaktır.

 

         Tüm bu duygu ve düşüncelerle; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, halkın doğru ve gerçek haber alma özgürlüğü için, her koşulda büyük bir özveriyle görev yapan gazetecilerimizin, basın ve medya mensuplarımızın, basın emekçilerimizin hak ettikleri koşullarda baskı ve sansür politikasından uzak bir şekilde mesleklerini sürdürecekleri günler diliyorum.

        

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız