HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Kasım 2016 Cumartesi Saat: 12:58

ARICILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

                Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.
ARICILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

                Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye arıcılığında Ordu’nun söz sahibi bir il olduğunu belirten Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, karşılaştıkları sorunlarla ilgili Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na bilgi verdi. 

Bal üretiminin fındıktan sonra Ordu’nun en önemli gelir ve geçim kaynağı olduğunu ifade eden Necati Aydın, “Ordu şehri, hem fındık üretiminde, hem de bal üretiminde Türkiye birinciliğini elinde bulunduruyor. Türkiye’nin ilk ve tek Arıcılık Araştırma Enstitüsü ise Ordu’da bulunuyor.

Kısacası Ordu, Türkiye arıcılığında söz sahibi bir il konumundadır. Ancak, gezgin arıcılarımızın karşılaştığı bazı sorunlar, sıkıntılar var. Bu konularda sayın valimizi hem bilgilendirmek, hem de destek ve yardım talep etmek üzere ziyarette bulunduk. Sağolsun sayın valimiz her zaman olduğu gibi bizlere yakın ilgi ve alaka göstererek, kendisine ilettiğimiz sorunlarla yakinen ilgileneceğini ifade ettiler. Tüm arıcılarımız adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.    

          Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulacak akredite laboratuvar sayesinde bal’da güven unsurunun artacağını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “İlimizde Arım, Balım, Peteğim’ diye çok güzel bir AB projesi yürütülüyor. Yaklaşık 10 milyon Avro’luk bir proje. Bu proje bitme noktasında. Bu proje, bölge arıcılığı, Türkiye arıcılığı için son derece önemli bir proje.

Bal, insan besini olarak en değerli, en doğal besin. Fakat bu işin bazı sahtekârları bu besini maalesef hileli üretip, hakiki, gerçek üreticilere karşı avantajlı duruma geliyor. Üretilen ballar, Ordu Arıcılık Enstitüsü bünyesinde kurulan akredite laboratuvarlarda, güzel ve çok gelişmiş tahlil laboratuvarıyla tahlil edecek ve onaylanacak. 

Böylece baldaki sahtekârlığın önüne geçilecek ve düzgün üreticilerin hakkı korunmuş olacak. Bir de orada arı ürünlerini ticari anlamda pazarlayacak hale getirecek paketleme tesisleri de var. Bir çok insan sadece arının balını biliyor. Halbuki arıda polen var, arı sütü var, propolis var, petek var, hatta arı zehri bile var. Bunların her biri çok kıymetli ve insan sağlığı acısından son derece önemli besin maddeleri. Şimdi bunların üretilmesi konusunda da hem çiftçiye eğitim verilecek, hem de bunları bizzat arıcılar balını getirecek orada üretecek yani paketleyecek. Cüzi bir para ödemesi karşılığında tesisten istifade edebilecek.

Arıcılık için son derece önemli olan bu tesis bitme noktasında. Arı yetiştiricileri birliğimizin yöneticileri bizden destek istiyorlar. Bir de arıcıların karşılaştığı çeşitli sorunlar var. Bir de seyyar arıcılarımızın gittikleri yerlerde karşılaştıkları farklı sorunlar var. Bu konularda kendileriyle bu konularda da karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bu sorunların çözümü noktasında kendilerine yardımcı olacağız. Arıcılığın gelişmesi, bizim açımızdan son derece önemlidir. Çünkü, fındıktan sonra Türkiye’de en çok bal üreten il konumundayız” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : ARICILARIN, SORUNLARI, MASAYA, YATIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız