HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Şubat 2020 Perşembe Saat: 09:35

GAZİ VURUŞU

Türkiyede ilkleri gerçekleştiren kadınlar… x-Sertab Erener: İlk Türk Eurovision birincisi. 2003 yılında 25 ülkeden aldığı toplam 167 puanla tarihindeki ilk Eurovision zaferini yaşadı. x-Bedriye Tahir Gökmen: Bedriye Tahir Gökmen, ilk T
GAZİ VURUŞU

Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren kadınlar…

x-Sertab Erener: İlk Türk Eurovision birincisi. 2003 yılında 25 ülkeden aldığı toplam 167 puanla tarihindeki ilk Eurovision zaferini yaşadı.

x-Bedriye Tahir Gökmen: Bedriye Tahir Gökmen, ilk Türk kadın pilottur.

x-Sabiha Gökçen: Türkiye'nin ilk kadın pilotlarından ve dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu. Uçuş kariyeri boyunca yaklaşık 8 bin saat uçuş gerçekleştirdi, bunlardan 32'si muharebe göreviydi.

x-Tansu Penbe Çiller: Tansu Çiller, Türk ekonomist, akademisyen, siyasetçi ve 22. Türkiye Başbakanı. Başbakanlık görevini 1993–1996 yılları arasında sürdüren olan Çiller, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk ve tek kadın başbakan.

x-Refet Angın: Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kadın öğretmeni. 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak belirlenmesiyle Yılın Öğretmeni seçilmişti.

x-Canan Dağdeviren: Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi Üyeliği'ne seçilen ilk Türk.

x-Afife Jale: İlk kadın tiyatro oyuncusu. Adına düzenlenen Afife Tiyatro Ödülleri'nin isim anası.

x-Semiha Es: Semiha Es, İlk Türk kadın savaş muhabiri ve fotoğrafçı.

x-Lale Orta: Lale Orta, Türk futbol oyuncusu, antrenör ve teknik direktör. Ayrıca Türkiye'de futbol üzerine doktora yapan tek kadın. Avrupa'nın ilk FIFA kokartlı kadın hakemi.

x-Türkan Akyol: Türkiye'nin ilk kadın bakanı.

x- Nesrin Olgun Arslan: Nesrin Olgun, 1979 yılında İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 15 saat 47 dakikada yüzerek geçen ilk Türk kadın oldu.

x-Lale Aytaman: Türkiye'nin ilk kadın valisi.

 

 

CANSİPER

SIRDIR SANMA

İki kişinin bildiği sır değildir. Hep böyle bilin ve kendi sırrınızı dahi, kendinizden saklayın.

 

 

DEMİŞ DEMESİNE DE

“Ordu’da yapılmayan, dokunulmayan noktalar var. Bunlardan bir tanesi deniz, ikincisi mevsimlerin Ordu’da yetirince iyi kullanılmamasıdır. Ordu 3 aylık bir şehir değil. Bunun için önemli bir çalışma başlattık. İlimizde kalkınmayı diğer 9 aya da yayarak hareket ediyoruz. Bunun için kış turizmini öne aldık. Yaylalarımızda kış turizmini canlandırdık. Yaylalarımız bu projemiz ile büyük canlılık kazandı. Oraya giden vatandaşlarımızın yiyecek ve içecek gibi konuları içinde Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal faaliyetlere başladık. Bu çalışma bize hem ekonomik anlamda kazanımlar sağlarken hem de işsizliği önemli ölçüde azalttı. Yaylalarımızda yazın açık kışın kapalı olan bütün iş yerleri başlattığımız bu sinerji ile artık kışın da açılıyor ve oralara büyük canlılık katıyor. Bu da sosyal belediyeciliğin bir örneğidir”

(Hilmi Güler, Ordu BŞB Başkanı)

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız