HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Mayıs 2016 Pazar Saat: 09:56

ODÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri

12 - 18 Mayıs Hemşirelik Haftası, Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından yapılan etkinliklerle kutlandı.
ODÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri

12 - 18 Mayıs Hemşirelik Haftası, Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından yapılan etkinliklerle kutlandı.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara,Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ebru Şahin’in katıldığı programa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ebru Şahin gerçekleştirdi. Konuşmasına hemşirelik mesleğinin tanımını yaparak başlayan Şahin, “Hemşireliğin hizmet alan bireyler için yaşamsal önemi vardır. Hemşirelik hizmetleri hasta, ailesi veya toplumun başka bir üyesi tarafından karşılanamayan hizmetlerdir. Başlangıçta sadece kişisel gereksinimlerin giderilmesi ile başlayan hemşirelik, giderek hasta ve sağlıklı bir eğitici bir şekilde değerlendirilmeye başlanmıştır. Günümüzde hemşireler sağlık bakımı vermenin yanı sıra araştırma yapma, teori geliştirme, mesleki örgütlere katılma gibi işleri gerçekleştirir duruma gelmiştir. Bu gelişim süreci hepimizin bildiği gibi çalışma ortamından kaynaklanan pek çok olumsuz faktörden de etkilenmektedir.  Özellikle memnuniyet anketleri yapıldığında ücret yetersizliği, görev, yetki ve sorumlulukların belli olmaması, risk fazlalığı, görev dışı işlerde çalıştırılma, meslekte ilerleyememe, toplumun meleğe yönelik olumsuz yaklaşımı, yoğun çalışma temposu, yardımcı sağlık personeli olarak değerlendirilme, fazla çalışmak ve istenilen branşta çalışamama gibi nedenlerle meslekten memnuniyet düzeyinin düşük olduğunu görüyoruz. Bu anlamda hemşirelik mesleği çok önemli kavramı olan profesyonel değerlerin ve mesleği etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi bu konuya gerek mesleki gerekse eğitim sürecinde yer verilmesi önem taşımaktadır.”şeklinde konuştu.

Şahin ayrıca, “2006 yılından bu yana Ordu Üniversitesine bağlı olarak varlığını sürdüren yüksekokulumuz geçtiğimiz ay Sağlık Bilimleri Fakültesine geçiş sürecini tamamlamıştır. Bu zorlu sürecin başarıyla tamamlasın da emeği geçen öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a, eski müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Bayrak’a ve katkılarını sunan tüm öğretim elemanı arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Tüm meslektaşlarımın ve öğrencilerimizin hemşirelik haftasını kutluyor, meslek hayatlarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Ardından kürsüye çıkan Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Hepinizin bildiği gibi hemşirelik haftası, Florence Nightingale’lin 1900’lü yıllarda sağlık alanında vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendi doğum günü olan 12 Mayıs tarihinde tüm dünyada kutlanmaya başlamıştır. Ülkemizde hemşirelikle ilgili olarak tarihsel gelişime baktığımızda ise 1900’lü yılların başında Besim Ömer Paşa’nın İstanbul’da zengin aileye çocuklarını kursa alarak ilk defa hemşirelikle ilgili bir süreç başlamış. Daha sonra 1925 yılında Kızılay’ın bu anlamda bir faaliyetleri olmuş, yüksek öğretim olarak 1955 yılında başlayan lisans eğitimi ilk olarak Ege Üniversitesi daha sonra da Hacettepe Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitime başlamasıyla devam etmiştir. Kutsal bir mesleği icra eden hemşireler ana konusu insan olan, özünde sevgi, merhamet, vicdan gibi hisler barındıran,  kendinden ödün veren ve dertlerimize derman olan hem sevincimizi hem de üzüntümüzü paylaşan kişilerdir.” ifadelerini kullandı.

Rektör Vekili Noyan, Yüksekokuldan Fakülteye geçişini tamamlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinin ve öğrencilerine başarılı bir meslek hayatı dileyerek hemşirelik haftalarını kutladı.

“Hemşireler aslında gizli kahramanlardır”

Konuşmasına günümüzde yaşanan terör saldırılarını kınayarak başlayan Vali İrfan Balkanlıoğu, hemşirelik mesleğinin son derece önemli olduğunu ve sağlık çalışanlarının sadece doktordan ibaret olmadığının altının çizdi. Özellikle hemşirelerin önemli iş yüklerinin olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Hemşireler aslında gizli kahramanlardır. Hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarının göz ardı edilmemesi gerekir. Hastanelerde tedavi sürecinde en önemli faktör olan iyi bakım hemşireler tarafından yapılıyor. Bu nedenle yardımcı sağlık personelleri iyi eğitimli, iyi donanımlı ve aynı zamanda sevgi dolu olmalıdır. Yaptıkları işi meslek olarak değil de insanlığa hizmet olarak görmeliler.” dedi.

Konuşmaların ardından 2015 Avrupa Kahraman Hemşiresi ödülü sahibi olan Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü İlknur Yayla tarafından “Bir Başarı Hikayesi” konulu konferans verildi. Konferansın sonunda İlknur Yayla’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Programın devamında Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Yaşamak” temalı şiir dinletisi ve “Hemşire ve Hemşirelik Öğrencisi Olmak” konulu mizahi fotoğraflar ve kısa video gösterimi yapıldı.

Program,Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin müzik dinletisi ve ardından yapılan kokteylin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’de, Hemşirelik, Haftası, Etkinlikleri

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız