HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mayıs 2016 Pazar Saat: 08:50

ODÜ SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDA

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu’nun ziyaret ederek, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alparslan İnce ile bir araya geldi.
ODÜ SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDA

 Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu’nun ziyaret ederek, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alparslan İnce ile bir araya geldi.

Yapılan ziyarette Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun dersliklerini, spor salonunu, fitness salonu ve performans laboratuvarını inceleyen Rektör Yarılgaç, Yüksekokulun gelişimi ve son durumu hakkında bilgiler aldı.

İçerisinde son derece modern cihazlar bulunan ve aylık ortalama 150-200 kişi arasında akademik, idari personel ve öğrencilere hizmet veren fitness salonunda konusunda uzman hocalar eşliğinde kardiyo, fitness ve ağırlıklı kuvvet çalışmaları yapılıyor.

Hem Türkiye hem de Karadeniz Bölgesi‘ndeki en gelişmiş laboratuvarlardan bir tanesi olan ve Avrupa standartlarında modern olarak tasarlanan Performans Laboratuvarında; test ve ölçümler yapan son teknoloji 18 farklı cihaz bulunuyor. Bu cihazlarla sporculara izokinetik kas kuvveti ölçümü, izokinetik denge ölçümü,  vücut analiz ölçümü, oksijen kapasitesi ölçümü, aerobik ve anaerobik güç ölçümü ile çoklu reaksiyon ölçümü gibi birçok ölçümler de yapılabiliyor. Bunların yanı sıra performans laboratuvarında bulunan cihazlar ile yapılan test ve ölçümler BESYO öğretim üyelerinin bilimsel ve akademik çalışmalarına katkı sağlıyor.

Performans laboratuvarının Türkiye’deki sayılı laboratuvarlar arasında yer almasından memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Yarılgaç, “ Çağın gereklerine uygun ve son sistem cihazlarla donatılmış performans laboratuvarına 2016 yılı içerisinde yeni performans test ve ölçüm cihazları eklenecek. Bu kapsamda daha genişletilmiş bir laboratuvar elde edilerek burada verilen hizmet daha da artırılacak. Zaten bizim de amacımız Ordu Üniversitesini her anlamda en üst seviyelere çıkarmak. Çalışmalarımızı da bu amaç doğrultusunda hız kesmeden sürdürüyoruz. Üniversitemizin bünyesindeki bütün birimlerimiz için bu tarz çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, SAYILI, ÜNİVERSİTELER, ARASINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız