HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Eylül 2018 Perşembe Saat: 08:39

ODÜ’DE ELMA HASADI YAPILDI

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesini ziyaret ederek elma hasadına katıldı. 12 dönüm arazi üzerine kurulu olan içerisinde fındık, elma, armut, kivi, ayva, kiraz ve vişne gibi 27 far
ODÜ’DE ELMA HASADI YAPILDI

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesini ziyaret ederek elma hasadına katıldı.

12 dönüm arazi üzerine kurulu olan içerisinde fındık, elma, armut, kivi, ayva, kiraz ve vişne gibi 27 farklı türde meyvenin yetiştirildiği Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesi 2015 yılında oluşturuldu. Yetiştirilen türlerin çok hızlı bir süreç içerisinde meyve verdiği bahçede gerek il gerek bölge tarımına katkı sunacak çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Yarım Tonu Aşan Hasat

 

2 dönüm üzerine kurulu, 75 yarı bodur ve 54 bodur elma ağacının yer aldığı elma bahçesinde yaklaşık 500 kilogramın üzerinde elma hasadı yapıldı. Bilimsel veriler, doğru teknikler ve yöntemler ışığında meyve yetiştiriciliğinin yapıldığı Araştırma ve Uygulama Bahçesinde önümüzdeki yıllarda 5 tona yakın elma üretimi bekleniyor.

 

Bahçeyle ilgili ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam’dan bilgi alan Rektör Yarılgaç konuyla ilgili olarak “Ziraat Fakültemizin Araştırma ve Uygulama Bahçesi ürün çeşitliliği ile örnek bir uygulama alanı olarak dikkat çekmektedir. Bahçemizde üretilen meyve türlerinin zenginliği Ordulu üreticiye özellikle fındık çerçevesinde alternatif bir çeşitlilik sunarak Ordu topraklarında ve iklim şartlarında çok sayıda meyve türünün yetiştirilebileceğini göstermektedir. Doğru aşılama ve yetiştirme yöntemleriyle bölge tarımına yeni türler kazandıran Üniversitemiz il ve bölge tarımının gelişimine katkı sunmaktadır. ” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, ELMA, HASADI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız