HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Eylül 2018 Pazar Saat: 12:13

Servis ücreti 150 lira

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için şehir merkezi öğrenci servis ücretleri 150 lira olarak belirlendi. Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek, ciddi akaryakıt artışlarına rağmen servis ücretlerinde ciddi bir artı
Servis ücreti 150 lira

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için şehir merkezi öğrenci servis ücretleri 150 lira olarak belirlendi. Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek, ciddi akaryakıt artışlarına rağmen servis ücretlerinde ciddi bir artış olmadığını söyledi.

-“Geçen yılla çok büyük bir fark yok”-

Akaryakıt fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu ifade eden Şimşek, “Servis ücretlerinde geçen yıl ile bu yıl arasında çok büyük bir farklılık yok. Akaryakıt fiyatlarında son yılda çok ciddi bir artış oldu. Bu artıştan dolayı geçen yıl 120-125 lira olan şehir merkezi rehberli taşıma bu yıl 150 lira civarında. Bu fiyat üst limit, tabi mesafeye göre küçük fiyat değişiklikleri olabiliyor. Özel okullar servis ücretlerini kendileri belirliyor.” dedi.

-“Araçlar A’dan Z’ye kontrol ediliyor.”-

Öğrenci taşıyacak olan araçların A’den Z’ye kontrol edildiğini ve sıkı denetimlere tabi tutulduğunu belirten Şimşek, “Eğitim yılı boyunca düzgün bir okul taşımacılığının gerçekleşmesi için gerekli denetimler yıl boyunca yapılacak. Bunların bazı noktalarında bizde oluyoruz. Kolluk kuvvetleri, zabıtalar, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu denetimlere okul önlerinde ve belli noktalarda devam edecek. Eğitim-öğretim yılı öncesi tüm araçlar gözden geçirildi, uygunluk belgeleri verildi. Okul açıldıktan 15 gün sonra bu araçlar tekrar büyükşehir yetkilileri tarafından kontrol edilerek, hangi güzergahtan çalışacakları ile ilgili belgeleri verilecek. Bu belgeler verilirken araçlar A’dan Z’ye kontrol ediliyor.” diye konuştu.

-“Ünye’de S plaka faaliyete geçti”-

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte S plakanın da faaliyete girdiğini ifade eden Şimşek, artık her önüne gelenin öğrenci taşıyamayacağını belirterek şöyle konuştu:

“S plakaların Ünye’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçti. İlçede şuana kadar 150 S plaka verildi. Bu sayı bir hafta içinde 173’e kadar çıkar. Artık her önüne gelenin servis taşımacılığı yapamayacak. S plaka ile ilgili süreçte bazı sorun ve problemler çıktı ama nihayetinde bunun esnaf için ileriye yönelik daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü en azından sabitlenmiş oldu. Önüne gelen araç alıp servis taşıyayım işinin önü bir nebze kesilmiş oldu.”

Servis taşımacılığında olması zorunlu olan araç gereçlere ilişkin ilgili bilgi veren Şimşek, “Servis araçlarında içinde kaç yolcu olduğuna dair levha, araba arkasında okul taşıtı yazılı levha, fren ile yanan dur levhası, yangın söndürücü bulundurulmalı.” diye konuştu.

Şimşek, ayrıca, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin tüm esnaf ve öğretmen camiası ile öğrenci ve velilere hayırlı olmasını, kazasız belasız bir okul taşımacılığı gerçekleşmesini diledi.

 

Anahtar Kelimeler : Servis, ücreti, 150, lira

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız