HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Kasım 2016 Pazar Saat: 08:57

ODÜ Uluslararası Bir Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

Yurt dışındaki eğitim çalışmalarını hızlandıran Üniversitemizin Erasmus Değişim Programı kapsamında imzaladığı anlaşma sayısı 19 ülkede 129 üniversiteye ulaştı. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalar
ODÜ Uluslararası Bir Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

Yurt dışındaki eğitim çalışmalarını hızlandıran Üniversitemizin Erasmus Değişim Programı kapsamında imzaladığı anlaşma sayısı 19 ülkede 129 üniversiteye ulaştı.

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik eden ve üniversite öğrencisinin uluslararası hareketliliğini sağlayan bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus; üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek, öğrenciler ile eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlayarak programa katılan ülkelerdeki çalışmaların, alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Üniversitemizin 19 ülkede 129 üniversite ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde 2009 yılından bugüne kadar Üniversitemizde Erasmus Programı kapsamında gelen-giden öğrenci sayısı 114, staj hareketliliği öğrenci sayısı 45, giden akademik personel ders verme sayısı 40, gelen-giden idari personel eğitim alma sayısı 39 olarak açıklandı.

Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir diğer program olan Mevlana programı ile Üniversitemizin 19 ülkede 45 üniversiteile anlaşması bulunuyor. 2009 yılından bu yana Mevlana Değişim Programı kapsamında gelen-giden öğrenci, gelen-giden akademik personel sayısı toplamda 11 olarak açıklandı.

Bununla birlikteüniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı olan Farabi Değişim Programı kapsamında Üniversitemizin 81 ilde 90 üniversitesi ile anlaşması bulunuyor.Bu program çerçevesinde 2009 yılından bugüne kadar gelen-giden öğrenci sayısı 265 olarak açıklandı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız