HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Kasım 2016 Cuma Saat: 07:48

OKUMUŞ; “ÖĞRETMENLERİMİZ MUTSUZ VE HUZURSUZ”

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sendika binasında basın toplantısı düzenledi.
OKUMUŞ; “ÖĞRETMENLERİMİZ MUTSUZ VE HUZURSUZ”

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Ömer Okumuş, düzenlediği basın toplantısında öğretmenlerin ve eğitim camiasında ki sorunlarına dikkat çekti.       

Okumuş yaptığı açıklamada; “Bugün Büyük Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurduğu gün,24 Kasım Öğretmenler Günü. Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü saygı, sevgi ve minnetle kutluyoruz.

Yılda bir günle sınırlandırılamayacak bu ulvi mesleğin mensubu olmakla gururluyuz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği olan nesilleri yetiştiren fedekar öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Ülkemiz çok zor günlerden geçmektedir. Bu zorlukların mutlak olarak üstesinden geleceğimize şüphemiz yoktur. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milleti geleceğine ve bağımsızlığına kanı ve canı pahasına sahip çıkmıştır. Darbe girişimi neticesinde gerçekleştirilen operasyonlarla binlerce kişi fetö/pdy terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle sorgulanmış, hapse atılmış, memuriyetten çıkartılmış veya açığa alınmıştır.

 Darbenin sorumlusu olanların hak ettikleri cezaya çarptırılması ve hesap vermeleri en büyük beklentimizdir. Ancak incelemeler ve soruşturmalar yapılırken suçlu ve suçsuz ayrımının yapılması bir gerekliliktir. Ayrıca yapılan soruşturmaların darbenin siyasi ayağını hala deşifre etmemesi ise en büyük hayal kırıklığımızdır. Buradan açık ve net bir ifadeyle darbe girişiminin siyasi sorumlularının tespiti ve cezalandırılmalarıyla ilgili talebimizin karşılanmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ MUTSUZ VE HUZURSUZ”

Öğretmenlerin mutsuz ve huzursuz olduğunu da sözlerine ekleyen Okumuş; “Çünkü yapmış olduğumuz fedakarlığın karşılığını alamıyoruz. Hem ekonomik olarak hem de itibar noktasında gerekli değeri ne yazık ki göremiyoruz. Gün geçtikçe fakirleşiyor ve itibarsızlaştırılıyoruz. Sorunlarımızın çözümüyle ilgili hükümet ve bakanlıktan gerekli karşılığı alamıyoruz. Sorunları çözülmüş öğretmen mutlu ve tam anlamıyla yaptığı işe kendini verebilen, daha verimli ve başarılı öğretmendir.

Dolarda bir yıldaki artış % 19’dur. Bir başka ifadeyle paramızın değeri %19 düşmüştür. Akaryakıt ve diğer ürünlere gelen zamlar da bunun göstergesidir. Oysa Ocak 2017’de %3 ve Temmuz 2017’de de %4 artış alacağız. Bu artışlar kayıplarımızı karşılamaktan çok uzaktır. Bu sebeple ek zam vermeden kayıplarımızın karşılanması mümkün değildir.

Öğretmen alımlarında mülakat ve sözleşmelilik uygulamasını asla kabul etmiyoruz. Yıllarca 4/C,4/B sözleşmeliliğe karşı verdiğimiz mücadele ortadayken tekrar sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının getirilmesi devlet memurluğu yerine hükümet memurluğu sisteminin öngörülmesidir. Bunun yanında iş güvencesiyle ilgili tehdidi kırmızı çizgimiz olarak gördüğümüzün altını çizmek istiyorum. Sendika olarak alanlara inmiyorsak bir tek sebebi var: Ülkemize duyduğumuz sevgimiz. Olağanüstü şartlar ortadan kalktığında ekonomik ve sosyal konular da dahil olmak üzere alanlarda olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

“ÇİĞ YEMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN”

Son günlerde Ordu’da yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Okumuş; “Yapılan yanlışlıklara ortak olup attıkları imzalara dahi sahip çıkamayanlar, bugünlerde İl Milli Eğitim Müdürüyle ilgili eleştirilerde bulunuyorlar. Görülen o ki her istediklerini yaptırmaya alışmış olanlar istekleri yerine getirilmeyince yaygarayı basmaya başladılar.15 Temmuz’dan sonra devlet aklı hakim olacak korkusu Malum-Sen’i afakanların basmasına sebep oldu.”Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın” karnı ağrıyanların artık paralel yapıların sonunun geldiği gerçeğini görmesi şart oldu. Adaletsizlik ve hukuksuzluğu şiar edinenlerin şer atmak yerine artık omurgalı olmak zamanı geldiği gerçeğini kabullenmeleri vaktidir.

Komisyonlarda mülakatın sonucunu önceden tayin edenlerin gasp ettikleri yöneticilik koltuklarını kaybetme korkularını görünce ağlamaya başlamaları ancak acizlik olabilir” şeklinde konuştu.

“TÜRK EĞİTİM SEN, KİŞİLERE DEĞİL DEVLETE SAHİP ÇIKAR”

Türk Eğitim-Sen’in kişilere değil devlete sahip çıktığının da altını çizen Okumuş; “Kişiler gelip geçicidir, baki kalması gereken devlettir. Yanlışı gördüğümüzde nasıl tavır koyduğumuzu herkes bilir. Tür Eğitim-Sen’in ismini kullanmanın dahi bir güç olduğunu görenlere son defa sesleniyorum: Biz adam gibi sendikacılık yaparız. Yanlış yapana da hesabını sorarız. Hiçbir şahısla özel pazarlık yapmayız. Gücün değil hakkın ve doğrunun yanında yer alırız. Onun içindir ki hak ve emek denilince akla doğrudan biz geliriz.

24 Kasımlarda öğretmenlerin mutlu ve huzurlu olması için sorunlarının çözümlenmesini, bu sorunların  çözümü  için de öğretmenlerin tamamının ortak tepki geliştirerek hep  birlikte hareket etmesini, kendi haklarına sahip çıkmalarını , öğretmenin kaybolan  itibarının tekrar kazanılması için, temel hakları olan yasal mücadeleyi vermenin gereğini hatırlatıyor; tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyor, ebediyete göç eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız