HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Kasım 2016 Cuma Saat: 07:57

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde yapılan etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı´na çelenk konulması ile baş
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı´na çelenk konulması ile başlayan kutlama programı Ordu Kültür Sanat Merkezi´nde düzenlenen törenle devam etti.

Altınordu Cumhuriyet  Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, daire müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Program, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma videosunun sunulmasıyla başladı. Ardından, protokol konuşmaları ile devam etti.

24 Kasım Öğretmenleri Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eğitim ve öğretim, bir memleketin en önemli yapması gereken, mesaisini harcaması gereken, para kaynağını harcaması gereken, en önemli konudur. Çünkü memleketimiz şayet bu aşamalarda ise, dünya milletleri arasındaki seviyesi bu ise, bu tamamen sizlerin, eğitimin eseridir. Dünyanın 20 büyük ülkesi arasında sayılıyoruz. Kendimizle de gurur duymamız lazım. Nobel ödülü alan bilim adamlarımız var. Bunlar tamamen sizlerin eseridir. Eğer bizler, vatandaşa faydalı olmayı rehber edinmişsek, bize emek veren öğretmenlerin büyük oranda bunda payı vardır. Bize insan sevgisini, çevre bilincini, hatta hayvanlara merhametli davranmayı, hayvan sevgisi aşılamayı öğretmenlerimiz verdi. Bundan dolayı her gittiğimde öğretmenlerimin elini öper, hayır duasını alırım” dedi. 

Öğretmenlere bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Eğer mesleğini seven, mesleğinin gerektirdiği donanıma sahip, hele hele hizmet ettiği talebelerini seven öğretmenler, mutlaka başarılı olurlar. Mesleğini seven, öğretmeyi seven ve öğrencileri seven öğretmenler, her daim başarılı olmuşlardır. Bu tür öğretmenlerimizin yetiştirdiği kişiler hep önemli mesleklerde, önemli makamlarda olmuşlardır” diye konuştu. 

Programda, ilkokul ve ortaokul matematik öğretmeninin kendisini anlattığı video görüntüsünün yayınlanması sürprizi ile karşılaşan Vali Balkanlıoğlu, duygularını şöyle dile getirdi: “Bu görüntünün yayınlanması benim için tamamen sürpriz oldu. İlkokul ve ortaokul matematik öğretmeninin görüntüleri beni çok mutlu etti. Bu görüntüler beni çok duygulandırdı. Seneler öncesine götürdü. Bir öğretmen için en güzel gurur tablosudur bence. Mağdur bir ailenin çocuğu olarak, zor koşullarda devam ettiğimiz bir öğrenim hayatında bizlerle gurur duyan bir öğretmeni izlediniz. Bu işte sizin eserinizdir. Yetiştirip, gönderdiğiniz talebelerinizin nerelere geldiğini, nerelere gelebileceğini değerlendirme önemli bir tablo olduğunu düşünüyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ise yaptığı konuşmada, “Ben eğitimin birkaç noktasına temas etmek istiyorum. Bizim vermiş olduğumuz eğitim sistemi iki ayaküstüne oturuyor. Birisi milletin ihtiyaçlarına cevap vermek, ikincisi milletin değerlerine sahip çıkmak. Bu zor coğrafyada millet olmanın ve millet kalmanın ne anlama geldiğini bazen acı tecrübelerle yaşıyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmamız gerekiyor. Değerli meslektaşlarım, bu iki temelin müfredatın vermiş olduğu eğitim programının çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. Vermiş olduğunuz eğitim bu iki konuyu ihtiva etmiyorsa  eksik kalır. Bu konularda emeği geçen çok meslektaşım var onlara teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz ülkemizin en önemli değerleridir” diye konuştu.

Altınordu Cumhuriyet  Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Uğurlu günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, ”Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık, ağır bir sorumluluk gerektiren, kutsal bir görev öğretmenlik. Öğretmenlerimiz  deryada yolunu kaybedenlere, karada rehber arayanlara yol gösterin, ışık olun, yolcularının yolunu aydınlatın. Sarrafsın sen öğretmenim işle yürekleri, işle beyinleri. Ama sakın kırma, dökme, parçalama. Senin engin yüreğin, bitmeyen sevgin var.  Bölüştür öğrencilerine. Sana  güveniyoruz. Eğitimin teminatı, ışığı, ümidi olan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından verildi.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim, şiir, satranç ve masa tenisi yarışmalarında dereceye girenlere madalya ve ödülleri Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı öğretmenler tarafından seslendirilen türküler ve Altınordu Cumhuriyet  Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : 24, KASIM, ÖĞRETMENLER, GÜNÜ, KUTLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız