HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2016 Perşembe Saat: 08:36

EDİZ HUN VE PERİHAN SAVAŞ ODÜ’DE

ODÜ ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği  “Doğa ve Çevre Sevgisi” konulu söyleşi Türk Sineması oyuncuları Perihan Savaş ve Ediz Hun’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
EDİZ HUN VE PERİHAN SAVAŞ ODÜ’DE

ODÜ ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği  “Doğa ve Çevre Sevgisi” konulu söyleşi Türk Sineması oyuncuları Perihan Savaş ve Ediz Hun’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi Perihan Savaş, Ediz Hun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı  Rahmi Aksoy, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Üniversitemiz Rektörü Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Tıp fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Ordu Vali Vekili Mehmet Erhan Türker,  Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı  Rahmi Aksoy, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının genç nesillere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek adına başlattığı proje çerçevesinde düzenlenen “Doğa ve Çevre Sevgisi” konulu söyleşide açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Protokol mensuplarına ve misafirlere katılımlarından ötürü teşekkür etti. Rektör Yarılgaç, “ Bizler için bir marka olmuş, bir dönemi onlarla yaşadığımız, bir o kadar da sevdiğimiz, Türkiye’ye mâl olmuş, duruşlarıyla herkese örnek olan iki güzide sanatçımız Ediz Hun ve Perihan Savaş’ı Üniversitemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgi dolu iki sanatçımızı burada misafir etmekten, Gençlik Spor Bakanlığının bu hizmeti öğrenciler adına yürütmesinden memnunuz. Birçok ilde bu tür programlar yapılıyor. Bu programların öğrencilerimiz üzerindeki olumlu yansımalarını da görmekteyiz. Buraya gelen öğrencilerimizin; sanatçılarımızın duruşlarından, tecrübelerinden, fikirlerinden, anlattıklarından yararlanacaklarını bilmek bizim için güzel bir duygu. Bu güzel duygularla sanatçılarımıza tekrar hoş geldiniz diyor, burada bulunan herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

Konuşmasına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın selamını ileterek başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı  Rahmi Aksoy Türkiye’nin muhtelif yerlerinde farklı aktivitelerle gençleri buluşturmayı hedeflediklerini ve Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi programı kapsamında bu programın Ordu’da yapılmasının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Ordu Vali Vekili Mehmet Erhan Türker, “Gençlik, geleceğin Türkiye’sini yaratacak, yeniden şekillendirecek bir potansiyeldir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın doğa ve çevre bilincini gençlerimize verebilmek amacıyla başlattığı bu faaliyette “Doğa ve Çevre Sevgisi” söyleşinin Ordu’da yapılması isabetli bir karadır.” dedi.

Ediz Hun, "Çevre Hakkı ve Bilinci" konusundaki sunumunda, gençler ile anlamlı bir programda buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek çevre bilincinin doğuşundan, çevre kavramının 1980’li yıllarda filizlendiğini ve yayıldığını bahsetti. Hun, yaşam boyunca hiçbir şey için geç saylamayacağını ifade ederek, “Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bu çok önemli. İşinizi iyi yapın, hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Herkesin merak sahası farklıdır. Dolayısıyla dostlukla, sevgiyle ama en iyi şekilde çalışarak yaşamınızı devam ettirin.” dedi.

Perihan Savaş ise doğa ve çevre sevgisinin insan hayatına önemli katkılar sunabileceğini aktararak "Çiçeğe de ağaca da hayvanlara da bakarken sevgiyle bakmamız gerekiyor. Bu şekilde baktığımız sürece başaramayacağımız bir şey yoktur. Sevgi, her şeyin en üstünde." diye konuştu. Doğa ve çevre konusunun çocuk oyunlarında güzel bir şekilde işlendiğini dile getiren Savaş, çocukları erken yaşta bilinçlendirmenin önemine vurgu yaptı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : EDİZ, HUN, VE, PERİHAN, SAVAŞ, ODÜ’DE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız