HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2016 Perşembe Saat: 08:24

MOBİL TANITIM ARACI ORDU’DA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı, halkı orman ve su alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan mobil tanıtım aracı Ordu’ya geldi.
MOBİL TANITIM ARACI ORDU’DA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı, halkı orman ve su alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan mobil tanıtım aracı Ordu’ya geldi.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın hizmetleri ve Ordu ilindeki faaliyetlerinin tanıtımının da yapıldığı mobil tanıtım aracının Ordu’ya gelmesiyle ilgili düzenlenen programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, daire müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

 Bahçelievler mahallesi Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Evrendeki her şey bir denge üzerine kurulmuş. Bütün mahlukat. Mesela ağaçlar sadece yeşilliğiyle, güzelliğiyle bizlerin gözünü kamaştırmıyor ama aynı zamanda havayı temizliyor, tozu tutuyor, dışarıya oksijen salgılıyor. Ayrıca birçok canlı onun tabanında yaşıyor. Bir de erozyonu önleyip, suyu tutuyor. Yani birçok görevleri var. Dolayısıyla bizim çevreyi ağaçlandırmamız ve ormanları muhafaza etmemiz son derece önemli. Geleceğimiz için önemli.

Her gün birçok bitki ve hayvan türü yok oluyor. Bir daha gelmemek üzere nesli kesiliyor. Bu bir yaşam zinciriyse ve zincirden halkalar koptukça, en son sıra insana gelecek ve insan da yok olup gidecek. O nedenle çevremizi koruyan, sularımızı muhafaza eden, ormanlarımızı yangınlara karşı ve kötü niyetli insanlar tarafından kesilmesini önleyen ve orman varlığımızı da gittikçe arttıran Orman Bakanlığımıza ve onların ekiplerine teşekkür etmemiz lazım.

Su varsa hayat vardır. Bütün medeniyetler su olan yerlerde gelişmiştir. Su yoksa hayatta yoktur. Çöller tamamen bomboş. Çünkü insan yaşaması mümkün değil. Suyumuzu muhafaza eden, sularımızı koruyan, bol olduğu dönemlerde onları biriktiren, depolayan ve hem enerji, hem içme, hem de temizlik için sulama kanalı olarak kullanılmak üzere Devlet Su İşleri teşkilatımız var” dedi.

 Çocuklara Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ne iş yaptığını iyi bilmeleri gerektiği konusunda tavsiyede bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Sizler için, gelecek nesil ve memleketimiz için, çalışanlar için teşekkür etmek lazım. Bu bilinci bizlere ve gelecek nesillere aktarmak için böyle bir mobil tanıtım aracı düzenleyen ve yaptıkları faaliyetleri anlatan Orman ve Su işleri Bakanlığına ve sayın bakanımıza, ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinize sağlıklı bir çevrede, suyu bol ve yeşil bir memlekette yaşamanızı diliyorum” diye konuştu.

 Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ta programda bir konuşma yaparak, “2010 yılında başlatılan orman ve tabiat sevgisini aşılamak, halkımızı ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek gayesiyle 81 vilayetimize gidecek olan mobil tanıtım aracımız bugün Ordu ilimize gelmiştir.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımız; ülkemizde dev barajlar, göller ve sulama tesisleri inşa eden, dere ıslah ve koruma bentleri inşa eden, bütün illerimizde şehir ormanları ve kent ormanları kuran, devasa ağaçlandırmalar yaparak orman varlığımızı artıran, kışın kar üstünde yazın kor üstünde ormanlarımızı başta orman yangınları olmak üzere her türlü usulsüzlükten 7/24 esasıyla koruyan, halkımızın eğlenme ve dinlenmesi amacıyla mesire yerleri, tabiat parkları ve milli parklar tesis eden, yaban hayatı ve avcılık faaliyetlerini düzenleyen ve denetim altına alan, anlık hava durumu bilgilerini vatandaşa sunmak için karada, havada ve denizde otomatik gözlem istasyonları kuran bir kurumdur.

Köylerden kentlere kadar her bölgeye yaptığı yatırımlarla imzasını atan bakanlığımız, yaptığı bu muhteşem çalışmaları şuan huzurlarınızda bulunan mobil tanıtım aracıyla sizlere anlatmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ordu’ya yaptığı yatırım ve hizmetlere de değinen Veysel Kodalak, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, ormanlarımızın varlığını koruyarak geliştirmek, orman köylülerimizi desteklemek, milli parklar ve diğer korunan alanları etkin yönetimini sağlayarak halkımızın istifadesine sunmak, su kaynaklarını verimli kullanarak içme, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek ve enerjiye dönüştürmek, hava tahminlerini daha isabetli yapabilmek için son 10 yılda Ordu ilimizde 1 milyar 71 milyon 135 bin 675 TL değerinde yatırım yapmıştır.

Bu yatırımlardan Orman Genel Müdürlüğü 307 milyon 623 bin, Devlet Su İşleri Müdürlüğü 750 milyon 288 bin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1 milyon 580 bin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 milyon 644 bin TL yatırım yapmıştır. Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması, tabii değerlerimize sahip çıkılması gibi hususlara dikkat çekecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığımız araçlarını ziyaret eden öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza çeşitli kitap ve broşürler dağıtarak tabiat konusunda bilinç oluşturacak gayreti gösterecek ayrıca ücretsiz fidan dağıtımda buradan yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 Program sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere ve vatandaşlara çam fidanı dağıtıldı.

(ORDU YENİ HABER)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : MOBİL, TANITIM, ARACI, ORDU’DA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız