HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Aralık 2016 Pazar Saat: 16:46

Teknik Bilimler MYO 40 Yaşında

Orduda kurulan ilk yükseköğretim kurumu olan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunun kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçti.
Teknik Bilimler MYO 40 Yaşında

Orduda kurulan ilk yükseköğretim kurumu olan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunun kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçti.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yapılan 40. yıl etkinliğe Vali Vekili Mehmet Erhan Türker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel, Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün: “ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak üzerimize düşeni görevi geçen 40 yılda layıkıyla yerine getirdik. Bizler bu süreçte nitelikli öğrenci yetiştirme işini yaptık. 18 bin teknik personel yetiştirmişiz, bu çok büyük bir rakam. Yetiştirdiğimiz insanların çocukları şu an burada. Onlar memnun kalmışlar ki bize çocuklarını da emanet etmişler. Bizler bu kadar insanı yetiştirmek için bütün çalışanlarımızla geçen yıllar içerisinde el birliği yaptık.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak milli manevi değerlerine sahip çıkan insanlar yetiştirdiğimiz için gururluyuz. Bu okulda idarecilik yapmış bütün müdürlerimize ve emeği geçen bütün personele bu emaneti bize devrettikleri için onlara teşekkürü bir borç bilmekteyim. 40 yıl önce 3 programla başladığımız serüvene bugün 8 bölüm, 13 program, 4 bin öğrenci ile yola devam ediyoruz. Bizler Üniversitemizin çekirdeğiyiz, direnciyiz.

Bizimle başlayan Ordu Üniversitesi serüveni, 10. yılını geride bıraktı. Ben buradan bütün çalışanlarımıza başarılar diliyor, bütün katılımcılara hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “Şu anda burada üç buçuk yıl görev yapmış eski müdürlerden birisi olarak konuşuyorum, bu durumdan dolayı hem çok gururluyum hem çok mutluyum.

O zamanlarda henüz bu salonu yaptıramamıştık, gücümüz yetmemişti. Ben yaşamanın paylaşmak olduğunu burada öğrendim. Gerçekten zor zamanlar yaşadık, o zamanlar KTÜ’ye bağlıydık. Biz Ordu halkının desteği ile çok güzel şeyler yaptık, burada çok güzel anılar biriktirdim ve anılarımın birikmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hem akademik hem de idari personelimiz burada can siperane çalıştılar. Buradan mezun olanların neredeyse tamamına yakınının istihdam edilmesi kolay bir şey değildir, bu bir emektir. Bu emeği veren bütün öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan: “ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşunun 40. yılını kutlamak bizim için gurur verici. Okulumuzun sanayide ara eleman ihtiyacını kapatacak şekilde insan yetiştirmesi çok önemli bir husus. Bu zamana kadar 18 bin öğrenci yetiştirip şu an 4 bin öğrencisi bulunması kayda değerdir. Okulumuz bu haliyle küçük bir ilçeyi andırıyor. Burada herkesin yüzündeki bu mutluluk ve yaşadığı gurur bizleri de memnun ediyor. Üniversitemizin güzide bir birimi olan Meslek Yüksekokulunun halka bu denli iç içe olması, kurum aidiyetiyle hareket eden çalışanlarının 40. yıl etkinliğine koşa koşa gelip katılmaları bizleri çok sevindiriyor. Burada eğitim-öğretim faaliyeti içerisinde bulunan öğrencilerimizin çok şanslı olduğu düşünüyorum. Çünkü herkesin gıpta ile baktığı bir alanda eğitim görüyorlar. Ayrıca sorumlusu olduğum Meslek Yüksekokulunun bir bütün olması çok sevindirici. Buradan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyor, daha nice 40 yıla diyorum.” şeklinde konuştu.

Ordu Vali Vekili Mehmet Erhan Türker, “Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun 40. yılında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bu toplantıya katılmayı çok arzu etmesine rağmen işleri dolayısıyla aranıza iştirak edemeyen Ordu Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun selam ve sevgilerini iletiyorum. Okulların veya kurumların hayatında 40 yıl çok az bir süre. İnsan hayatı ile kıyasladığımızda uzun bir süre gibi geliyor. Buna rağmen Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulduğu 70’li yılların ortalarından bu yana sanıyorum son derece önemli gelişmeler kat etmiş.

İlk meslek yüksekokulu döneminde 3 bölümden oluşurken bugün 8 bölüm 13 programlı bir meslek yüksekokulu haline dönüşmüş ve bunu yanında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu da oluşturmuştur. Bu okulda görev yapmış tüm öğretim elemanları, idari personel ve buradan mezun olan öğrenciler çok büyük bir başarı sağlamışlardır. 40. yılımızın önce meslek yüksekokulu çalışanları ve öğrencilerine, sonra Ordu’muza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.  

Etkinlik, 40. yıla özel hatıra fotoğrafı çektirilmesi, 40. yıl pastasının kesilmesi ve yemek ikramının ardından sona erdi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : Teknik, Bilimler, MYO, 40, Yaşında

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız