HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ocak 2017 Pazartesi Saat: 07:58

ODÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE TÜBİTAK’TAN DESTEK

ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü lisans öğrencileri tarafından hazırlanan iki proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Nuri Yılmaz ve TÜBİTAK Projesi kabul edilen öğrenciler Rektör Prof. Dr. T
ODÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE TÜBİTAK’TAN DESTEK

ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü lisans öğrencileri tarafından hazırlanan iki proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Nuri Yılmaz ve TÜBİTAK Projesi kabul edilen öğrenciler Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ederek projeyle ilgili bilgiler verdiler.

TÜBİTAK tarafından yürütülen “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü'nde öğrenim gören Enes Narçiçek ve Burhan Yavuz’un projeleri TÜBİTAK tarafından kabul gördü. Danışmanlığını Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ş. Metin Kara’nın üstlendiği “In Viro Koşullarında Farklı GA3 ve KNO3 Dozlarının Helleborus Vesicarius Türünün Çimlenmesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması”; danışmanlığını Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Yılmaz’ın yaptığı “Farklı Humik Asit Dozlarının ve Bakteri Aşılamasının Fasulyede Bazı Bitkisel Özelliklere ve Azot Fiksasyonuna Etkileri” isimli proje başvuruları 2209-A 2016 Yılı II. Dönem desteklenmeye uygun görülen projeler arasında yer aldı.

Yapılan ziyarette Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “Öğrencilerimizin projelerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi ODÜ’de ilk olması açısından ayrıca diğer öğrencileri özendirecek olması yönüyle çok önemlidir. Hayat, öğrencilerimize emeklerinin karşılığını geri veriyor. Öğrencilerimize bundan sonraki bütün çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi. Prof. Dr. Nuri Yılmaz, “Materyal ve metotlarını kendi belirleyen öğrencilerimizin projelerinin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi Ziraat Fakültemiz adına çok sevindirici bir gelişmedir. Bundan sonraki süreçte kabul edilen proje sayısını artırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Rektör Yarılgaç, “Son birkaç yıldır ilk defa TÜBİTAK, lisans seviyesindeki öğrencilerin projelerini de destekliyor. Temennimiz bu çalışmaların yüksek lisans doktora alanlarına taşınarak gençlerimizin bilim adamı olma yolunda ilerlemeleridir. Bu tarz çalışmalarda hocalarımızın tecrübesi ile öğrencileri en iyi şekilde yönlendirmeleri çok önemli. Ordu Üniversitesi olarak öğrencilerden beklentimiz, bu tür proje destekleme programlarına kendi alanlarında yapacakları orijinal çalışmalarla katılarak hem kendi adlarına hem de Üniversitemiz adına bilim yolunda yürümeleridir. Bu başarılarından ötürü öğrencilerimizi tebrik ve takdir ediyorum.” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız