HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Nisan 2017 Pazar Saat: 13:46

81 İlde 81 Anaokulu Projesi’nin İlk Temelleri Atıldı

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin hayata geçirdiği “81 İlde 81 Anaokulu” projesinin tanıtım toplantısı Dolmabahçe Başbakanlık Ofisinde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı sonunda Erzincan, İzmir ve Sivasa canlı bağlantı ku
81 İlde 81 Anaokulu Projesi’nin İlk Temelleri Atıldı

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin hayata geçirdiği “81 İlde 81 Anaokulu” projesinin tanıtım toplantısı Dolmabahçe Başbakanlık Ofisinde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı sonunda Erzincan, İzmir ve Sivas'a canlı bağlantı kurularak, illerin valileri, milli eğitim müdürleri ve Kızılay şube başkanlarının katılımıyla temel atma törenleri düzenlendi.

 
Projenin tanıtım toplantısına Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.
 
“Kızılay’a teşekkürler”
 
Türk Kızılayı’na proje için teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, “0-6 yaş arası çocukların gelişme hızı diğer yıllarla kıyaslanacak ölçüde değerlidir. Aileden sonra ilk sosyalleşme olan anaokulu çocuklarda hayat boyu sürecek izleri bırakır. Bir anne ve öğretmen olarak biliyorum ki çocuklarımıza ve onların eğitimine katkı sunmak için çalışmak kutsal bir amaçtır. Bu amacın bir ucundan tutabilmek benim için çok önemlidir. Lokal bir etkinlik olarak başlayıp ülke sathına yayılan anaokulu projesinin yakından takip ediyorum. Gayretli çalışmaları için Türk Kızılayı Şube Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Çocukların hayal gücü zenginleşecek”             
 
Okullar modern bir şekilde inşa edileceğini vurgulayan Semiha Yıldırım, “Her birimiz sorumluluk almalıyız. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın 81 il ile 81 anaokulu projesi bu nedenle çok değerli ve çok önemlidir. Bu projeye birçok destek geldi. Sizler de bu projeye emek ve katkı sundunuz, çok teşekkür ederim. Tüm bu çalışmalarla geçen hafta itibariyle 42 anaokulumuzun finansmanı tamamlanmıştır. Belki bugün 50’yi bulmuşuzdur, bunu temenni ediyorum. Türk Kızılayı Anaokulu 350 metrekare kapalı 110 metrekare açık alan üzerine modern bir şekilde inşa edilecektir. Bu tek katlı yapılar dünyadaki örneklerinin önüne geçip tamamen çocukların hayal dünyasını zenginleştirecek şekilde, onlara göre onlar için yapılıyor olmasıdır."
 
“Türkiye’nin önceliği ve en önemli konusu eğitimdir”
 
“Önceliğimiz eğitim” diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitime ayrılan merkezi bütçeden payı yüzde 20’ye çıkardık. Türkiye olarak milli gelirden eğitime yüzde 5.8’ini eğitime ayırıyoruz. İnanıyoruz ki eğitime önem verirseniz her şeye önem vermişsiniz demektir. Eğitimi ihmal ederseniz, her şeyi ihmal etmişsiniz demektir. Türkiye’nin önceliği ve en önemli konusu eğitimdir" ifadelerini kullandı. Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan Bakan Yılmaz, Kızılay’a başlattıkları proje için teşekkür etti.
 
“Eğitim, Kızılay’ın en önemli misyonu”
 
Eğitimin Kızılay için en önemli misyon olduğuna dikkat çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “İstanbul şubemizin başlattığı bu yenilikçi projelerden bir tanesi olan 81 ile 81 anaokulu projesi için bir araya geldik. Eğitim, Kızılay’ın en önemli misyonudur. Toplumda özellikle yardımlaşmayı, afeti, ilk yardımı bilen sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştirilmesi gerçekten artık anaokullarından belki anne karnından başlaması gereken bir eğitim faaliyeti. İnşallah bizlerde bu okulların bahçelerine Kızılay çadırlarımızı minyatür de olsa kuracağız. Çocuklarımıza ilk yardım çantalarını, setlerini vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Türk Kızılayı Anaokulları Tam Kapasiteye Sahip Olacak  
 
81 ilde yapılacak olan anaokulları Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa edilecek. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulacak olan Türk Kızılayı Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitim ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip olacak. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : 81, İlde, Anaokulu, Projesi’nin, İlk, Temelleri, Atıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız