HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Nisan 2017 Pazar Saat: 11:08

“KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN”

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Gurubu öğrencileri, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında ülke genelinde 3 bin kitap ve 4 bilgisayardan oluşan 16. kütüphaneyi Ünye’nin Fatih Meydan İlk ve Ortaokuluna kazandırd
“KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN”

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Gurubu öğrencileri, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında ülke genelinde 3 bin kitap ve 4 bilgisayardan oluşan 16. kütüphaneyi Ünye’nin Fatih Meydan İlk ve Ortaokuluna kazandırdı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ünye’ye İstanbul’dan uzanan dost eli için üniversiteli gençlere teşekkür eden Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, ilk ve ortaokulun öğrencilerine de güzel üniversiteler kazanmayı hedeflemelerini, bu kütüphanedeki kitaplar başta olmak üzere çeşitli kitaplar okuyarak bilgi birikimlerini arttırmalarını tavsiye etti. 

Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu’nun başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında Fatih Meydan İlk/Ortaokulu kütüphanesine kavuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kütüphane açılışı için Ünye’ye gelen Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık gurubu öğrencilerini ağırladı.

Ünye’ye Koç Üniversitesi’nden 16. kütüphane

Koç Üniversitesi olarak ülke genelindeki 16. kütüphaneyi Ünye’ye kazandırdıkları için teşekkür eden Başkan Çamyar, “Koç Üniversitesi öğrencileri 3 bin kitap ve 4 bilgisayardan oluşan 16. kütüphaneyi kurmak üzere Ünye’mizdeler. Aralık 2016 tarihindeki İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıda 44 vatandaşımızı teröre kurban verdik. Bunların içerisinden bir kardeşimizde Ordulu Yasin Görkem Yazıcı’ydı. Onun adına böyle bir faaliyet düzenliyorlar. Ben öğrencilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

“Görkem’in adına yakışır bir kütüphaneyi armağan etmek istedik”

Ziyarette arkadaşları adına açıklama yapan Koç Üniversitesi İşletme Ekonomisi 4. sınıf öğrencisi Nilay Yüksel, “Ünye’de olmaktan dolayı çok mutluyuz, gönüllü arkadaşımızla buradayız, Ünye’ye bir değer katmak için çalışıyoruz. 2016 yılı aralık ayında çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı bir terör saldırısında kaybettik. Görkem Ordulu’ydu. O yüzden buraya onun adına yakışacak çok güzel kütüphane armağan etmek istedik” diye konuştu.

Ünye Belediyesi ziyaretinin ardından Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu öğrencileri Fatih Mahallesi’ne kütüphane açılışı için geçti.

Anısı ve ismi bu kütüphanede yaşayacak

Kütüphane açılışına katılan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ünye’ye İstanbul’dan uzanan dost eli için üniversiteli öğrencilere teşekkür etti.

Fatih okulu öğrencilerine açılışı yapılan kütüphaneden en iyi şekilde istifade etmelerini isteyen Kaymakam Güney, şunları söyledi:

“Bizlerin amacı; okullarımızın sadece ders müfredatıyla kayıtlı kalmaması, çocuklarımızın hem kültürünü, hem dünyayı tanıyıp öğrenmeleri, ayrıca değerler eğitimi dediğimiz sosyal sorumluluk projelerini hissedebilmeleri. Bizler de mülki idare olarak bu konuya gösterdiğimiz önemin somut bir göstergesi olarak sizlerle beraber olmaktan memnunum. Bugün Koç Üniversitesi’nden koç gibi ablalarınız ağabeyleriniz İstanbul’dan kalkmışlar, kitap ve kütüphane gibi güzel bir konuda size burayı tesis ediyorlar. Hem de bizim şehit olarak kabul ettiğimiz kardeşimizin anısını, ismini yaşatmak, ona şükran ve vefa borcunu ödemek adına böyle güzel bir proje içerisinde yer alıyorlar. Değerli çocuklar sizlere de düşen burada yapılanları fark etmek. Sizler de büyüdüğünüz de güzel üniversiteler kazanmayı hedef alın. Yine üzerinize düşen en güzel örnek size tebliğ edilen kitapları okuyup, onlardan istifade edip kültürünüzü, bilgi ve birikiminizi artırmak.”

 İstanbul’dan Ünye’ye uzanan kardeş eli

Kütüphane açılışına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, “Kitaplar çok kıymetli, daha kıymetli olan ise İstanbul’da bir üniversiteden kalkıp Ünye’de Fatih mahallesine uzanan bir kardeş eli anlamında kitap gibi çok kıymetli bir şeyi paylaşıyor olmaları. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Fatih Meydan İlk ve Ortaokulu Okul Müdürü Ali Çöp, 8 yıllık olan okullarının ilçe merkezine uzak bir okul olduğu için merkez öğrencisine göre öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda fazla imkana sahip olmadığını ifade etti.

Ali Çöp, öğrenciler için bu dezavantajlı durumun açılan kütüphaneyle kapatıldığını belirterek, “2016 yılı aralık ayında milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden terör örgütü PKK’nın Beşiktaş’taki hain saldırısında hayatını kaybeden Koç Üniversitesi öğrencisi ve aynı zamanda hemşerimiz olan Yasin Görkem Yazıcı’nın ruhu şad olsun. Anısına ‘Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu’ öğrencileri tarafından ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ Projesi kapsamında okulumuza kütüphane kazandırıldı. Koç Üniversitesi öğrencilerinin bu projeyi yaptıklarını duyduğumuzda çok mutlu olduk. Öğrencilerimizin dezavantajlı durumunu gidermeye yönelik çok önemli bir proje oldu. Bizim öğrencilerimizde artık merkezde ki öğrencilerin bulabildiği kütüphane imkanına sahip oldular. Onların gelecekleri adına bir can suyu olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Kütüphane açılışını yaparak kütüphaneyi gezen Kaymakam Güney, okulun öğrencilerine futbol ve voleybol topları ile satranç takımı hediye etti. 

Programa Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Keleş, Fatih Mahallesi Muhtarı, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu öğrencileri katıldı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “KÜTÜPHANESİZ, OKUL, KALMASIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız