HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Kasım 2016 Cuma Saat: 08:29

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ODÜ’DE

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası “Kampüste Senfonik Akşamlar” etkinliği kapsamında ODÜ’de konser verdi. Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Ş. Metin
CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ODÜ’DE

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası “Kampüste Senfonik Akşamlar” etkinliği kapsamında ODÜ’de konser verdi.

Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ordu Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, keman sanatçısı Cihat Aşkın, opera sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar’a eşlik etti. Konserde evrensel sanat müziği yapıtları ve Karadeniz Bölgesi’ne ait türkülerin yanı sıra keman sanatçısı Cihat Aşkın tarafından Ordu-Giresun yöresine ait “karşılama havası”, tenor Aykut Çınar tarafından da “Hekimoğlu” türküsü seslendirildi.

Karadeniz’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Orkestra Şefi Rengim Gökmen, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın dünyanın en eski ve köklü sanat kurumlarından birisi olduğunu ifade etti. Gökmen, “1826 yılında kurulan Mızıka-ı Humayun, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının temelini oluşturuyor. Cumhuriyet Dönemi’nde 1924’ten sonra Ankara’da faaliyet gösteren bu orkestranın içinden birçok sanat kurumu; tiyatrolar, operalar, baleler, orkestralar, konservatuarlar ve sanat okulları doğdu. Önceleri bir orkestra ve bando kimliğinde olan belli bir çevreye hizmet eden bu orkestranın kökü 1924’ten itibaren tüm halkımıza tüm Anadolu’ya açılmış, hem Anadolu’da hem de Ankara’da verdiği konserlerle halkla bütünleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ülkemizin evrenselliğe açılan yüzlerinden birisidir.” Dedi.     

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Ordu üniversitesi olarak uzun yıllar hatıralarımızdan silinmeyecek bir konseri sizlerle buluşturmanın vermiş olduğu mutluluğu Ordu Üniversitesinin bir mensubu olarak taşıyorum. Bu konser Üniversitemizin 10. yılını taçlandıran çok güzel bir konser oldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın selam ve saygılarıyla bugünün anısına çiçek ve takdim belgesi sunmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın Orkestra Şefi Rengim Gökmen’e çiçek takdimin ardından sonra erdi.

Konserin ardından ODÜ’de Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde yapılan söyleşide Orkestra Şefi Rengim Gökmen, keman sanatçısı Cihat Aşkın, opera sanatçısı soprano Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar öğrencilerin sorularını yanıtladı. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız