HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Aralık 2016 Pazartesi Saat: 10:54

89 SEÇKİN ESER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ebru sanatında 43’üncü yılına girenAhmet Hikmet Barutçugil’in“Ebrudan Yeşerenler” adlı sergisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu. Geleneksel ebru sanatına hayatını adamış Hikmet Barutçugilinkol
89 SEÇKİN ESER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ebru sanatında 43’üncü yılına girenAhmet Hikmet Barutçugil’in“Ebrudan Yeşerenler” adlı sergisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu.

Geleneksel ebru sanatına hayatını adamış Hikmet Barutçugil'inkoleksiyonunda yer alan ve89 eserden oluşan ebru sergisinin açılışınaOrdu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu sanat galerisinin işlevsel anlamda bölgede ilk ve tek olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemizde nadide bir mekân olan sanat galerimiz ziyaret edildiğinde herkes burayı takdir ediyor” dedi.

“214 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak bu zamana kadar 12 sergi açtıklarının altını çizerek, “Uluslararası alanda yarışmak için medeniyetimizin temeli olan sanata ve bu tür değerlere sahip çıkmak lazım. Bahar aylarından itibaren yeni sergileri hizmete sunacağız. Bugüne kadar sanat galerimizi 214 bin kişi ziyaret etmiş. Bu ay, geleneksel el sanatlarına ilişkin Kültür Bakanlığıyla beraber çalıştığımız bir festival olacak. Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak ve içerik olarak kaybolmaya yüz tutmuş 40’a yakın el sanatından oluşan sergigörücüye çıkacak” diye konuştu.

“SANATIN VE SANATÇININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, birçok sosyal ve kültürel çalışmaya öncülük ettiklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ordulu Şairler ve Yazarlar Antolojisi adlı kitabımızı bastırdık ve bu ay içerisinde tanıtımını yapacağız. Sanat galerimizde geçtiğimiz günlerde de “Belki Şehre Bir Film Gelir” adlı sergimizi sanatseverlerin beğenisine sunduk. İlçelerimizi de kapsayarak sahnelenme alanlarını genişletenOBBKT’de oynanan tiyatro oyunlarımızın izlenme oranı da arttı.ORMEK’teebrukursumuzun yanı sıra birçok kursta öğrencilerimiz var. Sonuç olarak bizler sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız” diye konuştu.

“BU SANATA ÂŞIK OLDUM”

Ebru sanatını 1973'te Süleymaniye Kütüphanesinde hat sanatını incelerken gördüğünü ve bu sanata âşık olduğunu ifade eden Hikmet Barutçugil, “Ebruya olan sevgim, aradan geçen 43 sene zarfında buralara kadar geldi. O yıllarda ebru, kimsenin yüzüne bakmadığı, sadece 1-2 kişinin yaptığı ve kaybolmak üzere olan bir sanattı. İçinde birçok önemli dinamizm olan ebru sanatı, sadece bir boyalı kâğıttan ibaret olmayıp arkasında bir sürü güzellikleri de barındırıyor” dedi.

"EBRU TEKNİĞİNİ KENDİ KENDİME ÖĞRENDİM"

Ebru sanatında bir hocası olmadığını dile getiren Barutçugil, "Şaşırtıcı güzellikte bir sanat galerisinin belediyenin bünyesinde olması beni bir sanatçı olarak çok memnun etti. Böyle güzel mekanın hazırlanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ederim.Hat sanatının güzel örneklerini incelerken, ebru ile karşılaştım ve ebru sanatına olan sevgim hat sanatının önüne geçti. Maalesef elimizde çok bilgi ve belge bulunmayan ebru sanatıyla ilgili bilinen ilk risale 1608 tarihlidir. Ben de ebruyu ve tekniğini kendi kendime öğrenerek eser vermeye başladım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ebru Sanatçısı Ahmet Hikmet Barutçugil, Başkan Enver Yılmaz’a kendi kitabını ve eserlerinden oluşan hediyeyi takdim etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açılışı yapılan “Ebrudan Yeşerenler” adlı sergi, 29 Aralık 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 89, SEÇKİN, ESER, GÖRÜCÜYE, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız