HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2016 Pazar Saat: 10:13

“TİYATRO TOPLUM KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASIDIR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.
“TİYATRO TOPLUM KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASIDIR”

 

BAŞKAN ENVER YILMAZ:

 

“TİYATRO TOPLUM KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASIDIR”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında tiyatronun toplum kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz şunları kaydetti:

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Kalp perdesini açan sanattiyatro, toplum kültürünün aynasıdır vegönüller arasında bağ kurar. Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı sergiler ve yaşama sevincini yaratır. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olur ve sorunlarımıza ışık tutar.

Tiyatro, halkın içinden doğmuş bir sanattır. Bu güne kadar hep iyiden, güzelden, hoştan yana olan tiyatro,insanları eğitir ve eğitirken düşündürür; bera­ber gülmek, beraber ağlamak ve beraber düşünmek gibi insanca duygular aşılar.Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Orduluların desteği ile ilimizde ve ilçelerimizde, yurt içinde ve yurt dışında başarıylasanatı yaymaya, yaygınlaştırmaya, bizim kentimiz ve insanımızın aynası olmaya devam ediyor.

Gururluyuz, bu kentin bir tiyatrosu var. Gururluyuz, bu kentin sokaklarında sanat yaşatılıyor. Gururluyuz, bu kent yüreğinde sanatı barındırıyor.

OBBKT, 1964 yılından bu yana yani 52 yıldan beri yaşadığı zor günlere rağmenperdelerini hiç kapatmayarak Türkiye’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte bir rekoru elinde bulundurarak Ordu’nun kültür ve sanatına ışık tutan önemli bir markadır. Geçmişte olduğu gibi tiyatromuz, bugün de Ordu’nun kültür, eğlence ve sanat yönünden etkili bir kent olmasına özveriyle katkı sağlamayı sürdürüyor.

Dile kolay elliiki yıl…Şüphesiz bu gurur Orduluların ve bu gurur, elli iki yıldır bu tiyatroyu kapatmayan, kurulduğu günden bugüne emek veren herkesin. Başta bu tiyatroya emek veren ve emek verip hayatta olmayan herkesi rahmetle anıyor, sanatseverlere tiyatro dolu günler diliyorum.” (Haber Merkezi)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız