HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ekim 2019 Çarşamba Saat: 09:37

GRİP AŞILARI DAĞITIMA HAZIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl için üretilen grip aşılarının eczanelere ve tüm sağlık kuruluşlarına dağıtımına hazır olduğunu ve birkaç gün içinde başlanacağını söyledi. Grip aşısının risk grubundakilere hekim reçe
GRİP AŞILARI DAĞITIMA HAZIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl için üretilen grip aşılarının eczanelere ve tüm sağlık kuruluşlarına dağıtımına hazır olduğunu ve birkaç gün içinde başlanacağını söyledi.

Grip aşısının risk grubundakilere hekim reçetesi ile ücretsiz yapıldığını Belirten Bakan Koca, risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, 6 aylık-2 yaş arası bebeklerin, gebelerin, aşırı kilolu olanların, huzurevi, bakımevi gibi ortamlarda yaşayanların, astım, böbrek, şeker, kalp gibi kronik hastalığı olanların, çeşitli hastalıklar nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin grip aşısı olmalarını önerdiklerini ifade etti.

 Grip hastalığının aktif dönemi olarak ifade edilen sürecin, Türkiye’nin de içinde olduğu kuzey yarım kürede her yıl ekim sonundan nisan başına kadar devam ediyor diyen Bakan Koca, grip hastalığına influenza A ve B virüslerinin neden olduğunu belirtti.

Gribin son derece bulaşıcı bir hastalık olduğunu vurgulayan Bakan Koca,

“Grip, hasta ile 1 metreden daha yakın mesafeden veya virüs içeren damlacık ile kirlenmiş araç, gereç ve yüzeylerden bulaşabilmektedir” dedi.

 Gripten korunmak için vatandaşların mümkün olduğunca kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmalarını, hasta kişiler ile temas etmemelerini ve tokalaşmamalarını tavsiye eden Koca, “Dengeli beslenme, hareketli yaşam ve düzenli uyku sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, ellerin sık sık yıkanması ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi de gripten korunmak için etkili önlemlerdir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : GRİP, AŞILARI, DAĞITIMA, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız