HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mart 2016 Cuma Saat: 08:36

AMELİYATSIZ KALP DELİĞİ KAPATILDI

Küçük yaştan itibaren aralıklı olarak nefes darlığı şikayeti çeken Nazan Güneybu şikayetlerinin son zamanlarda giderek artması üzerine SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinebaşvurdu.
AMELİYATSIZ KALP DELİĞİ KAPATILDI

Küçük yaştan itibaren aralıklı olarak nefes darlığı şikayeti çeken Nazan Güneybu şikayetlerinin son zamanlarda giderek artması üzerine SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinebaşvurdu. Hastanın yapılan muayenesinde kalbinde doğuştan gelenbüyük bir delik olduğu saptandı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Yaman’ın öncülüğündeki Koroner Anjiyo Laboratuvarı ekibi tarafından 23 yaşındaki Güney’in kasığından girilerekkalbindeki delik başarılı bir operasyonla kapatıldı. Hasta bir gün sonra da sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Operasyon hakkında açıklamada bulunan SB-ODÜ Eğitimve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Kaya: “Hastanemizde kısa bir süre önce kurmuş olduğumuz Koroner Anjiyografi Laboratuvarımızda akademik ve uzman hekimlerden oluşan seçkin bir kardiyoloji ekibi görev yapmaktadır. Bu ekibimizdeYrd.Doç. Dr.Adil Bayramoğlu, Yrd.Doç.Dr. Zeki Yüksel Günaydın, Uzm.Dr. Osman Bektaş ve Uzm. Dr. Mehmet Yamangörev yapmaktadır.Ekibimiz merkezimizde bu güne kadar birçok başarılı operasyona imzalarını attılar”dedi.

Yakın zamana kadar açık kalp ameliyatı ile kapatılan bu tür kalp deliklerini anjiyo yöntemi ile ameliyatsız bir şekilde kapatılabildiklerini belirten Kaya:“Halk arasında şemsiye yöntemi diye bilinen bu yöntemde hastanın kasık damarından girerekkalbindeki deliği kapatıyoruz. Yöntemin en büyük avantajı hastalar cerrahi müdahaleden kurtulmaktave dolayısıyla erken iyileşme sağlanmaktadır. Bu da hasta için büyük bir konfor anlamına gelmektedir” açıklamalarında bulundu.

SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 3 ay önce kurulan Koroner AnjiyografiLaboratuvarında bu güne kadar birçok başarılı operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Kaya: Bu bizler için gurur vericidir. Ordu halkınave bölge halkına son derece kaliteli ve etkili hizmeti kısa sürede ulaştırmanın hedefiyle çıktığımız bu yolda Anjiyografi Ünitemizi başarılı ekibimizle bugünlere taşıdık ve bölgemiz için birçok ilke imza attık. Başarılarından dolayı tüm ekibimizi kutluyorum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : AMELİYATSIZ, KALP, DELİĞİ, KAPATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız