HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Metin AKSOY

Metin AKSOY

SÖYLEMEK İLE OLMUYOR...

3 Nisan 2018 Salı Saat: 10:14

Yıllar önce çalıştığım bir firmada, arada bir patronumuz işyeri telefonuna bakardı. Karşı taraf, kiminle görüşüyorum diye sorduğunda “Mustafa Bey” diye cevaplardı. Ben de sürekli “Abi sen, ben Mustafa diye cevapla, karşı taraf sana Mustafa Bey diye hitap etsin diye uyarırdım. Ama o yine bildiğini yapardı.

 Ordu büyükşehir olsun diye bizler de taraf olmuştuk, çünkü bu şehrin gelişebilmesi için başka bir çare yoktu. Biz ne bilelim ki hile ile olan bu kadar olurmuş. Büyükşehir olduktan sonra sanıyordum ki, iyi kötü şehir planlamaları yapılır ve şehir gelişmeye doğru adım atar. Hele merkez de bulunan Altınordu Belediyesi’nin eli daha rahat olacağı için bu ilçede yaşayanlar rahat olurlar.

Öyle olmadı tabii. Önce büyükşehir belediyesi nerede ise merkez ilçede park ve bahçe işleri, çöp haricinde her işe müdahil ve planlayıcı oldu. Önce kazdılar, sonra asfalt attılar, sonra tekrar kazdılar, sonra bu iki işlem defalarca tekrarlandı gitti. Bu gösterdi ki, bunu yapanların bir planı ve programı yoktu. Kervan yolda düzülür misali işler yapıyorlardı. Bunun en iyi örneğini Sırrıpaşa Caddesi’nde gördük. Önce kazdılar, asfalt attılar, sonra trafiğe kapattılar; tekrar kazdılar, asfalt attılar ve en sonunda hep kazıp, mermer (granit) döşemeye başladılar. O caddenin trafiğe kapanması ne kadar doğru ise zeminin mermer (granit) ile döşenmesi o kadar büyük hata.

Bunu planlayan insanların başka şehirlerde hiç trafiğe kapalı cadde görmediğini düşünüyorum. Yahu mübarek, o caddeye yarın bir gün Allah esirgesin bir yangın çıksa itfaiye aracı girdiğinde zeminin hali nice olacak. Zaten yapım aşamasında bir sürü hata yapıldı, zamanla deforme olması sürpriz olmayacak. Bir de bu kaldırımlar meselesi var ki evlere şenlik. Sanırım Büyükşehir Belediyesi’nde bu konularla ilgili müdürlükler hiç bu konuları bir arada konuşmuyorlar. Veya projeleri sadece imzalıyorlar.

Bu konuda engelliler, yaşlılar ve bebek arabası kullananlar sizi mahkemeye verirlerse hiç şaşırmayın. Gerçi Büyükşehir Belediyesi’nin engelli kavramı ile arası açık. Bugüne kadar zerre çalışmaları olmadı. Yani diyeceğim odur ki, Ordu, büyükşehir oldu demek ile olmuyor. Makamların, sıfatların önüne veya arkasına eklenen ekler, o iş yerine gelirse anlam taşır.

              Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları