HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Metin AKSOY

Metin AKSOY

HİÇ GÜN SAYDINIZ MI?...

30 Ağustos 2018 Perşembe Saat: 10:37

Sayılı gün geçer derler, ama öylesine günler vardır ki geçse bir dert, geçmese başka bir dert olur. Eminim bir çoğunuz tabi ki gün saydık bu ne saçma bir soru diyordur. Öyle ya hepimiz gün saymışızdır, haklısınız. Lakin benim bahsettiğim gün sayma sizin düşündüklerinizden veya yaşadıklarınızdan çok farklı.. Gencecik bir evladı vatan uğruna toprağa verenlerin gün sayması. Kimi uyku yarılarında acıyı hissederek uyananların hikayesi.

Yoksa bende biliyorum sizin gibi bin bir türlü gün sayma hadisesinden oluşan hikayeleri. Annenin doğacak bebeği için saydığı, bir sevgilinin diğerinin döneceği günü beklediği, evlenecek bir çiftin düğün gününü beklemesinden daha farklı bir hikaye bu

Veya tarlaya tohum eken çiftçinin mahsul zamanını, bir ay boyunca çalışıp emeğinin karşılığını alacak işçinin maaşını alacağı günden de önemli. Okulunu bitirip vatana millete hizmet aşkı ile yanan öğrencinin heyecanından daha zor bir gün sayma..

                Adı Barış Kırıcı bundan tam 6 yıl önce bir operasyonda yaralandıktan sonra bu kutsal topraklara emanet edilen binlerce gencinden birisi. Geçmişten bu güne vatan uğruna gözünü kırpmadan göreve giden diğerlerinden hiç bir farkı yok. Onun gibiler bir gece yarısı  kalk gidiyorsun denildiğinde nereye diye sormayan, gittikleri yoldan geri dönüşü olmayabileceğini bilenlerdir. Malazgirt'ten Çanakkale ye, Conk Bayırından, Kocatepe’ye, İnönü’den, Sakarya’ ya bir çok cephede, bir çok şekilde şehadete yürüyenleri bekleyenlerin hikayesi bu gün sayma. Gelmeyeceğini bile bile özlemek, özlediğinin her bir eşyasında kokusunu hissetmek, hissettiklerinle yeniden  o güne dönmek bu hikayenin konusu

                Öyle hariçten gazel okuyanlara bakmayın, vatan millet sevdasından binlerce hikaye anlatanlara, siz eğer gencecik evladınızı bu topraklara feda etmemişseniz saydığını bütün günler çabuk geçer gider. Tabii etmişseniz de günler geçer ama acı ile hasret ile özlem ile göz yaşı ile..

                Bu günlerde bu şehitlerin değerini daha fazla bilmeli, onların yakınlarının acılarını anlama mecburiyetimiz her zamankinden daha fazla. Öyle ya komutanların yok sayıldığı, birinin diğerinden  değerli sayıldığı günleri yaşıyoruz maalesef.. Alparslan'ı yüceltip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü yok sayanlar egemen bu gün ülkemize. Bu topraklara emanet edilen her ana ve baba 30 Ağustos Zafer Bayramının değerini tabii diğerlerinden daha iyi bilecek.

                İşte bu yüzden onların saydığı günler, hasret duyduğu kişiler ve vatana feda ettikleri evlatları bizden daha değerli. Tüm şehit anne ve babalarının ellerinden saygı ile öpüyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları