HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

MİRACIN HEDİYESİ MAMAZ VE ÖNEMİ..!

4 Mart 2022 Cuma Saat: 11:11

Değerli Dostlar! Kerim Kitabımızda sıkça dile getirilen ibadetlerin başında şüphesiz namaz gelmektedir.Namaz dinin direğidir. İslam dininde Namaz en önemli ibadettir. Dolayısıyla her Müslüman'ın günde 5 vakit namaz kılması farzdır. Namaz kılmak kişiyi kötülüklerden uzaklaştırır. Manevi bir haz verir. Kutsal kitabımız Kur'an'da da namaz kılmanın öneminden bahsedildiği ve namaz ile ilgili birçok ayet yer almaktadır "Namazı kılın,zekatı verin, rüku edenlerle beraber rüku edin." (Bakara Suresi 45. Ayet).Peygamber efendimiz hadis-i şerifinde namaz için şöyle buyurur; " Bir mümin gün içinde zamanı geldiği zaman abdestini alır. Hüşu içinde ve rükunuda tam yaparak namazlarını kılarsa, çok büyük günah işlemedikçe bu namaz daha önce işlemiş olduğu günahlara sayılır. Bu her zaman bu şekildedir. "
Namaz, Âdem peygamberden Efendimize, Efendimizden kıyamete değin tüm inananların değişmez ortak duasıdır, ortak yakarışıdır.
Bütün dinlerde namaz ibadeti vardır. Rabbimiz namaza o kadar vurgu yapar ki, kulunun gaflet ve hüsrana, günah ve isyana dahası ömrünü israfa medar kılmasına razı olmadığını ifade eder.Namaz; varlığı ve yaratılışı, hayatı ve ölümü anlamlandırma eylemidir. Namaz; çaresizliğe çare arayışının miracıdır. Namaz; kendini bilme ve bulma serüveninin vuslatıdır.
Dostlar! Bu nedenle olsa gerek ki, ilahi kelamda “salât” kelimesi ile ifade edilen namaz, sıla yani bağ anlamına da gelmektedir. Namazımız, Rabbimizle bizi birbirine bağlayan en önemli bağdır, yoldur, yöndür. Namazda bir istikamete dönüş (yani kıbleye) bizim ömür sürecimizde istikamet sahibi oluşumuza, yolumuzda sıratı müstakim kalışımıza yönelik ciddi bir mesajdır. Öteden beri tüm peygamberlerin duasıdır namaz. Kur'an'ı kerimde:İbrahim aleyhisselam ve lokman aleyhisselam'ın dualarında“Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle.” (İbrahim, 14/40).Lokman aleyhisselam; “Yavrucuğum! Namazı dosdoğru kıl.” (Lokmân, 31/17)  tavsiyede bulunmamış mıydı? Bu namaz " öğüdünü anneler, babalar, evlatlarına, Bizlerde sorumlu bir müslüman olarak evlatlarımıza  yapmalıyız.
Yüce Mevla’nın lisanıyla. Efendiler efendisi de namaza o kadar çok vurgu yapar ki, namazı gözünün nuru, cennetin anahtarı, dinin direği, kıyametin ilk hesap konusu olarak telkin eder.
Rahmet peygamberi kızı Fatıma'ya "kalk namaz kıl! Sakın babam peygamber diye ihmal etme..! Allah'ın rahmeti olmadan bende bir şey yapamam!" diye uyarmaktadır.
Rabbim! Duamız o dur ki; nice meşgalelerle ömrümüzü israf ve hüsrana medar eylediğimiz zamanlarda bir türlü ruhumuzu secdemize, kıyamımıza, kıraatimize eşlik ettiremediğimiz  kırık dökük namazlarımızı bize cennet kıl… Namazımızı ahlakımız, ahlakımızı namazımız kıl...Rabbim! Ruhumuzu yüceltemediğimiz namazımızı, bize miraç kıl… Miraç kıl ki, seni hissedelim hücre hücre ta iliklerimize değin…Senin varlığın bize varlık verir Rabbim! Senin yokluğun bizi hiç’liğe mahkûm eder.(Amin)
Selam ve muhabbetle


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları