HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2016 Perşembe Saat: 13:00

TEKİNTAŞ: YAYGIN PAZAR YERLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Pazar esnaflarına beklenen müjdeyi gazetemiz aracılığı ile verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Şirinevler mahallesine yapacağı Pazar yeri ve balık hali ile pazarcıların ve balıkçı esnaflar
TEKİNTAŞ: YAYGIN PAZAR YERLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Pazar esnaflarına beklenen müjdeyi gazetemiz aracılığı ile verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Şirinevler mahallesine yapacağı Pazar yeri ve balık hali ile pazarcıların ve balıkçı esnaflarının tek merkezde toplanacağı algılarına Başkan Tekintaş noktayı koydu.

Kamuoyunda yanlış bir algılama olduğunu belirten Başkan Tekintaş, Pazartesi Pazar yerinin günün şartlarına uygun daha modern bir Pazar yeri yapılarak hizmet vereceğini, Cumartesi pazaryerinin de aynı adreste faaliyete devam edeceğini söyledi.

Tekintaş konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben bu hizmet projesinin doğru anlaşılmadığının farkındayım. Bir kez daha doğru algılanması adına sizin aracılığınız ile söylüyorum. Şirinevler’de yapılacak olan Pazar yerinde balık pazarı da olacak, organik Pazar da olacak. Bu her Pazar yerinin kapatılarak oraya toplanacağı anlamına gelmiyor. Böyle bir uygulama da yok. Cumartesi Pazar yeri burada belediye binamızın alt bölümünde faaliyet ediyor, etmeye de devam edecek.

Pazartesi pazaryerinin yerine ise yeniden Pazar yeri yapıyoruz. Daha modern, altında büyük bir otoparkın olduğu, üzerinde daha fazla insan hareket edebileceği bir fonksiyonel yapıların olduğu, inşallah bunlarla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlerin, fuar faaliyetlerinin, düğün merasimlerinin yapılabilmesi adına kompleks haline getiriyoruz.

Onun için orada ki arkadaşlarımız geriye döndüğünde veya oradaki yerleşim düzeni alındığında belki en mükemmel yer olarak ortaya çıkacaktır. Bu durumda belediye hizmet binamızı oraya bile alabiliriz” dedi.

Başkan Tekintaş, kamuoyunun ve esnafların bir endişe duymalarına gerek olmadığını ve proje ortaya çıkınca da kamuoyu ile paylaşılacağını da sözlerine ekleyerek şunları kaydetti; “Bizim derdimiz pazaryerlerini tek merkezde toplamak değil, aksine yaygın Pazar yerlerini oluşturmaktır. Çünkü sokaktaki seyyar aslında olmasın istiyoruz. İşin doğrusu da budur. Bu balıkçı esnaflarımız içinde aynıdır. Onun için sokakta ki bu algıyı değiştirmemiz lazım.

Balıkçı esnaflarımız sokakta hijyenik ortamda olmadıkları için hem de düzensiz bir yapılanma içerisinde oldukları için, bilhassa onların daha derli toplu, daha düzenli, hem hijyenik, hem soğuk hava depolarıyla beraber kendi içinde doğru algılanmış bir yönteme kavuşturacağız.” (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

 

Anahtar Kelimeler : TEKİNTAŞ:, YAYGIN, PAZAR, YERLERİ, OLUŞTURACAĞIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız