HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2016 Perşembe Saat: 13:04

Zirai bayilere sıkı denetim

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bitkisel üretimde kullanılan bitki koruma ürünleri satışı yapan bayi denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Zirai bayilere sıkı denetim

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bitkisel üretimde kullanılan bitki koruma ürünleri satışı yapan bayi denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

2016 yılının ilk 4 ayında 50 bitki koruma ürünleri bayi ile 43’de zirai mücadele alet makine bayi denetimi yapan müdürlük yetkilileri denetimlerin süreceğini söylediler.

Üreticilerin hiçbir konuda mağduriyet yaşamamaları ve güvenilir şekilde girdi temin edebilmeleri adına her alanda denetimlerin devam edeceğini kaydeden yetkililer “Bahar aylarının da gelmesi ve bitkilerin uyanmasıyla birlikte bitki koruma ürünlerinin kullanımının arttığı bu zamanlarda, piyasada ruhsatsız bitki koruma ürünlerinin satışının yapılmaması için tüm ilçelerimizde denetimler yapılmıştır.  

İlçelerimizde yapılan denetimler ile bitkisel üretimde kullanılan bitki koruma ürünleri satışı yapan bayiler denetlenerek, özellikle miadı geçmiş ürün satışına müsaade edilmemektedir. Yine aynı şekilde Zirai Mücadele Alet ve Makine Bayileri de denetlenerek ruhsatsız, üreticinin uygulamada başarısını sınırlandıracak, imalat hatası alet ve makinelerin satışının engellenerek, üreticilerin mağdur olmaması için gerekli çalışma ve denetimlerde sürdürülmektedir. Üreticilerimizin daha güvenilir bir şekilde tohum temin edebilmeleri için çimlenme yeteneğini kaybetmiş tohumları almamaları, açıkta satılan ve üzerinde açıklayıcı hiçbir bilgi bulunmayan tohumlara rağbet göstermemeleri konusunda uyarıyoruz. Bu kapsamda İlçe Müdürlüklerimizde görevli personellerimizce 2016 yılının ilk 4 ayında 50 tane bitki koruma ürünleri bayi ile 43 tane de zirai mücadele alet makine bayi denetimi yapılmış, denetimler sonucunda hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. İl ve ilçe Müdürlüklerimizce bayi denetimlerimiz yıl boyunca aralıksız olarak devam edecektir.

Üreticilerimizin bitki koruma ürünlerini bayilerden gelişi güzel almak yerine il ve ilçe müdürlüklerimizden gerekli teknik bilgiyi alarak, bu ürünleri kullanmalarının yararlarına olacağını hatırlatıyoruz” dediler. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : Zirai, bayilere, sıkı, denetim

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız