HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Nisan 2018 Cuma Saat: 08:30

OTSO’DAN DEVASA PROJELER

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) seçimlerini kazanan yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Basın Mensupları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Oda toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırke
OTSO’DAN DEVASA PROJELER

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) seçimlerini kazanan yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Basın Mensupları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Oda toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırken, basın mensupları ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Oda toplantı salonunda sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Servet Şahin; “Yeni Meclisimiz toplamda 55 kişiden oluşmaktadır. Meclisimizin yaş ortalaması 50 olmakla beraber, 29 yeni meclis üyemiz seçilirken, bir önceki dönemden 26 meclis üyemizle devam etmekteyiz” dedi.

Projelerden bahseden Başkan Şahin, öncelikle Ordu’da büyük ses getiren İş’de Kadınlar Projesinden; “600.000 TL bütçeli İş’de Kadınlar Projesi’nin yazımı Odamız Proje Ofisi marifetiyle gerçekleştirilerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulmuş, Türkiye genelinde sunulan 1.200 proje kapsamında yapılan değerlendirme sonrasında desteklenmeye layık görülen 30 proje arasında yerini almayı başarmıştır. Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı ile sözleşmesi imzalanan projemizin, 12 aylık uygulama süresi sona ermiştir.

Başarı ile yürütülen proje kapsamında 60 kadın kursiyer Butik Çikolata başta olmak üzere Girişimcilik, İş Sağlığı ve Güvenliği, E-Ticaret konularında 4 ayrı eğitime tabi tutulmuş, her bir kursiyer girişimcisi adayı olarak yetiştirilmiştir. Proje kapsamında Çalıştay ve Tanıtım Toplantıları haricinde Butik Çikolata Üretim ve Satış Ünitesi Fizibilite Raporu hazırlatılmış, girişimci ve yatırımcıların bilgisine sunulmuştur.

Oda Bünyesine İş Danışma Hizmet Birimi Oluşturulmuş, kursiyer ve butik çikolata konusunda talepçilere sürekli bilgi akışı sağlanmaktadır. Görgü ve bilginin artırılması amacı ile Belçika/Brüksel’e Çalışma Ziyareti gerçekleştirilmiş olup, ilimizde çikolata konusunda yeni bir vizyon yaratılmıştır. Odamız Bünyesine 128 metrekare alanlı Butik Çikolata Atölyesi Kurulmuş kurumsal ve bireysel talepçilerin hizmetine açılmıştır. İş’de Kadınlar Projesi uygulama dönemi sonrasında 6-7 kursiyerimiz artık evlerinde üretim yapmakta ve internet ortamında e-ticaret eğitimleri sayesinde satışını gerçekleştirmektedir.

İş Danışma hizmet birimimiz vasıtası ile fındık ve çikolata sektöründe kalifiye eleman istihdamına yönelik talepler alınmakta ve sektörde çalışmak isteyen kursiyerlerimiz yönlendirilmektedir.Geçen hafta bir kursiyerimizin işyeri açılışını Valimiz Seddar Yavuz ve değerli basın temsilcilerimizin katılımları ile gerçekleştirdik. Şubat ayı içerisinde de bir kursiyerimizin daha işyeri açılışını Ünye ilçesinde gerçekleştireceğiz. Ordu ilinde orta ve büyük ölçekli 3 adet firmamız yakın tarihte ana faaliyetlerinin yanında butik çikolatacılık alanında da faaliyet göstermeye başlayacak” diyerek bahsetti.

Projeleri açıklamaya devam eden Başkan Şahin; “Odamız, Fındık ve Mamulleri Sektörünün desteklenebilmesi amacı ile proje ofisi marifeti ile Ekonomi Bakanlığı’na UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) kapsamında “Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması’’ isimli proje sunmuş, projemiz ilgili bakanlık tarafından destek kapsamına alınmıştır.

Sunulan Projemiz ile, fındık ve fındık mamülleri sektöründe küçük ve orta ölçekte faaliyet gösteren firmalar için ihracat kültürü oluşturulması ve ihracat kapasitelerinin sürdürülebilir bir biçimde artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması amaçlanmıştır. 2016 yılından bu yana uygulanmakta olan proje kapsamında; ilk faaliyet olarak bir adet uzman personel istihdamı sağlamış bulunmaktayız.

İkinci faaliyet olarak, Sektöre yönelik ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirilmiş, Fındık ve Mamülleri Sektörüne yönelik 3 yıllık bir stratejik plan hazırlanmıştır. Devam eden süreç ve faaliyetlerde sektöre eksik görülen konularda Dış Ticaret, Aile Şirketlerinde Stratejik Pazarlama Uluslararası Pazarlama ve E-Ticaret konularında eğitimler verilmiştir.

Proje Ekibimiz şu aşamada yurtdışı pazarlama faaliyetleri kapsamında Sektör katılımı ile Almanya’ya Çalışma ziyareti gerçekleştirmiş, resmi kurum görüşmeleri haricinde Dünyanın en önemli Gıda Fuarlarından biri olan ANUGA fuarına iştirak etmişlerdir. Proje Ekibimiz Şubat ayında DUBAİ pazarına yönelik gerçekleştirilecek Çalışma Ziyareti için ön çalışmalarını tamamlamak üzereler” diyerek URGE Projesini de açıkladı.

Daha sonra Başkan Şahin; “Kamu ve Özel Sektör katılımcılarına yönelik olarak Odamız 5 gün süreli olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na Teknik Destek Kapsamında Android (Mobil) Programlama ile İstihdam isimli bir eğitim projesi sunmuş, söz konusu proje yine proje ekibi vasıtası ile başarılı bir şekilde yürütülmüştür” dedi.

Başkan Şahin; “Ordu ilinde faaliyet gösteren İnşaat ve Yapı Sektörüne yönelik İhracat kapasitesinin artırılması ve İşbirliğinin artırılabilmesi amacı ile Proje Ofisimiz vasıtası ile Ekonomi Bakanlığı’na ikinci UR-GE Projesi sunulmuş, projemiz yapılan değerlendirmeler sonrasında geçtiğimiz ay uygulama onayı almıştır. Söz konusu proje kapsamında daha öncede belirttiğim gibi öncelikli olarak ihtiyaç analiz çalışması, eğitim ve kurumsal danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı pazarlama ve alım heyetlerinin ağırlanması faaliyetlerini kapsayacak” diye de konuştu.

Anahtar Kelimeler : OTSO’DAN, DEVASA, PROJELER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız