HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2016 Cuma Saat: 09:20

GENÇ NÜFUS AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezinde “Türkiye Nüfusu Nereye Gidiyor?” konulu konferans düzenlendi.
GENÇ NÜFUS AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezinde “Türkiye Nüfusu Nereye Gidiyor?” konulu konferans düzenlendi.

Doç. Dr. Cemalettin Şahin, bir Ordulu olarak hemşehrileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür sanat etkinliklerinin ne kadar nitelikli ve önemli olduğunu belirterek sözlerine başladı. Doç. Dr. Şahin, “İnsan olmazsa hiçbir şey olmaz”, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek insanın siyasi, askeri ve ekonomik açıdan bir güç olduğunu belirtti.

 Şahin, Türkiye’de de bir dönem uygulanan nüfus artışını önleme politikasının ne kadar yanlış olduğunu, nüfusun kontrollü bir şekilde artırılıp var olan nüfusun eğitim düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye nüfusunun genç, hızlı artan ve şehirleşen bir niteliğe sahip olduğunu anlatan Doç. Dr. Cemalettin Şahin, bunun avantaja dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 Şehirleşmenin artması, evlenme yaşının yükselmesi, daha az çocuk sahibi olma eğiliminin artması gibi sebeplerden dolayı dünyada genel olarak nüfusun düşüşte olduğunu ve var olan nüfusun da yaşlanma eğiliminde olduğunu anlatan Şahin, Türkiye’de 1965 ve 1985’te uygulanan nüfus politikalarından dolayı da benzer bir sürecin yaşandığını belirtti.Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son dönemde nüfusu artırıcı politikaların uygulamaya konulduğunu, 2006 yılından itibaren nüfusun artması için kolaylıklar sağlayan düzenlemelerin yapıldığını anlatan Şahin, en az 3 çocuk sahibi olmanın önemine değindi.

Doç. Dr. Cemalettin Şahin, Cumhurbaşkanımız tarafından altı çizilerek gündeme getirilen en az 3 çocuk sahibi olma önerisinin ideolojik olarak değerlendirildiğini ancak bunun dünyadaki birçok ülke ileri gelenlerinin gündeminde olduğunu ve bu önerinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilip uygulanmasının ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu anlattı.Çok sayıda vatandaşımızın katıldığı konferans, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım’ın Doç. Dr. Cemalettin Şahin’e çiçek takdim etmesiyle sona erdi. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : GENÇ, NÜFUS, AVANTAJA, DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız