HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mayıs 2018 Çarşamba Saat: 09:35

“Hem Bilgiyi Hem Teknolojiyi Üretmeliyiz”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılış törenine katıldı.
“Hem Bilgiyi  Hem Teknolojiyi Üretmeliyiz”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılış törenine katıldı.

 

Ordu Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen Bilim Fuarı açılış törenine, Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Anadolu Lisesi Müdürü Birol Aydoğdu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

“Bilginin Üretildiği Yeni Projelerle Buluşmuş Olmaktan Mutluluk Duyuyorum”

Ordu Anadolu Lisesi Bilim Fuarı açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Sizlerle bir arada olmaktan, aynı havayı teneffüs etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu mutluluğumuzu kat be kat artıran bir başka hususta; ülkemizin geleceğine önemli katkılar yapacağını düşündüğümüz ilimin, bilimin bilginin üretildiği yeni projelerle buluşmuş olmaktır. Sevgili gençler, hepinizin bildiği gibi Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesine ulaşmak ve onu geçme hedefi, bizim her zaman kızıl elmamız olmuştur. Aziz Türk Milleti, dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibidir. Ne yazık ki, son yüzelli yıl acılarla geçti. Öyle büyük acılar yaşadık ki, gönlümüz Bosna’da kaldı. Bir yanımız Kırım’da, Azerbaycan’da, Yemen’de kaldı. Bu yollarda milyonlarca kardeşimiz şahadete koştu. Bütün bu yaşananlar türkülere konu oldu ve acılarımızı türkülerle ifade ettik. O yüzden biz aşkımızı da, sevdamızı da, hüzünlerimizi de türkü ile ifade ettik. Ama bugün başka bir türkü söylemek gerekir. Yüzelli yıllık acıya dur demek, yeni bir diriliş ve kıyama artık kalkmak gerekir. Onüç milyondan seksen bir milyona geldik ve dünyanın on yedinci büyük ekonomisi olduk. Bunlar yeter mi? Elbette yetmez. Daha fazlasını yapmalıyız” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz, “Böyle fuarları fevkalade önemsediğimi söylemek isterim. Biz bilgi üretmeli, teknolojiyi sadece kullanmamalıyız. Bilgiyi üretmeli, teknolojiyi biz üretmeliyiz. Eğer bunları yapamıyorsanız, siz dünyada yönetilen sınıfında, sömürülen sınıfında olmaya devam edersiniz. O yüzden biz yönetilmek üzere kodlanmış bir millet değil, yönetmek üzere kodlanmış bir milletiz.  Yönetmeyi zulmetmek için değil, hakkı ve hukuku haykırmak için, adaleti tesis etmek için istiyoruz. Aleme nizam vermek için bu yolculuğa çıktık” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“1071’de başlayan kıyam ve dirilişimizin anlamı da budur. Yoksa batılıların yaptığı gibi katletmek, öldürmek, yok etmek, menfaat temin etmek üzere kurduğumuz bir dünyamız yoktur. Hamaset yaptığımızı, edebiyat yaptığımızı elbette bu yaşlarda düşünebilirsiniz. Ama şunu iyi bilin ki, bu yaşlarda idealiniz yoksa, bu topluma bir şey veremezsiniz. Ben gençliği fevkalade önemsiyorum. Neden biliyor musunuz? Bu yaşlarda hangi çeşmeden su içerseniz, benim yaşıma geldiğinizde o suyun etkisi altında kalırsınız. O yüzden doğru çeşmeden su içmek, doğru kaynaktan beslenmek, hepimizin en büyük ideali ve hedefi olmalıdır. Her bir Türk evladının ideali; büyük bir Türkiye kurmak, inşa etmek, yaşatmak olmalıdır. O yüzden de vatanını en çok seven, en çok çalışan ve üretendir. Öğrencilerimizi, gençlerimizi kutluyor, tebrik ediyor, hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Ayrıca, sevgili öğretmenlerimize bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.”

 

Ordu Anadolu Lisesi Müdürü Birol Aydoğdu ise yaptığı konuşmada, ” 35 yılı aşkın bir süre içerisinde gerek ilimizin, gerekse ülkemizin çok sayıda bürokrasisine, eğitim camiasına, tıp alanına ve ülkemizin tüm alanlarına öğrenci ve yetişmiş eleman gönderen Ordu Anadolu Lisemiz, her geçen gün başarılarına yeni başarılar ilave ederek yoluna devam etmektedir. Yapılan bütün organizasyonlarda gerek il düzeyinde, gerek ülke düzeyinde, gerekse uluslararası alandaki bilimsel ve akademik yarışmalara, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan okulumuz, art arda göz kamaştıracak başarılara imza atmaktadır. Bu anlamda bu başarılara imza atan tüm öğrencilerimizi, onları yetiştiren, onların üzerinde büyük emek sarf eden eğitim camiasının tüm neferlerine saygıdeğer öğretmenlerimize burada huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyor, bugün bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi.

 

Vali Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilerin projelerinin sergilendiği stantları gezerek, detaylı bilgi aldı.

 

Anahtar Kelimeler : “Hem, Bilgiyi, Hem, Teknolojiyi, Üretmeliyiz”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız