HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Haziran 2018 Salı Saat: 11:27

ORDU’YA 35 MİLYON TL’LİK 3 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu’ya gelerek 35 milyonluk 3 tesisin birinin açılışını diğer ikisinin de temelini attı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ve İl Protokolü tarafından karşılanan bakan Veysel Eroğlu, ziyaretler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu’ya gelerek 35 milyonluk 3 tesisin birinin açılışını diğer ikisinin de temelini attı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ve İl Protokolü tarafından karşılanan bakan Veysel Eroğlu, ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Vali Yavuz’dan, Ordu hakkında brifing alan bakan Eroğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde ki 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanına geçerek burada toplu açılış törenine katıldı.

Bakan Veysel Eroğlu, burada Ordu’da tesis edilen 3 tesisten 1 adet tesisin açılışını gerçekleştirerek, 2 adet tesisin ise temelini attı.

Açılışı gerçekleştirilen tesis Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Ordu’ya kazandırıldı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 1 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini attı.

  Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar şehre 1 milyar 400 milyon TL yatırım yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenen toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilen 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini de atarak yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

 

 

Bakan Veysel Eroğlu ayrıca ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarında temellerini il protokolü ile birlikte atmış oldu.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Ulugöl Tabiat Parkı altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları ile Çınarsuyu Tabiat Parkı destek binası iyileştirme çalışmaları ve yol düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi.

Temeli atılan ve açılışı yapılan 3 tesisin maliyeti ise 35 milyon TL. olduğu belirtildi. Temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerle 2.000 dekar alanda ağaçlandırma yapılacak, 20.500 dekar alanda erozyon kontrolü çalışması yapılacak. 11 adet orman mahallesi ve 200 adet aile-kooperatif desteklenecek. 192 km orman yolu inşa edilecek. Ayrıca 1 mahalle taşkınlardan korunacak.

Ordu’da düzenlenen merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası veren Bakan Eroğlu, nar, hurma, ıhlamur, karayemiş ve sarıçam fidan türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Yoğun katılımın sağlandığı programda Bakan Eroğlu, 24 Haziran seçimlerine de dikkat çekerek Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a da Ordululardan destek istedi. İftarıda Ordu’nun Fatsa ilçesi İslamdağ da geçiren bakan Eroğlu, gece Ankara’ya hareket etti.

Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, 35, MİLYON, TL’LİK, 3, TESİS

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız