HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Haziran 2018 Cumartesi Saat: 09:30

YURDAKUL: ALTYAPIYA ÖNEM VEREN YOK!

HAFTANIN RÖPORTAJI
YURDAKUL: ALTYAPIYA ÖNEM VEREN YOK!

Ordu TÜFAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Rusumat Kız Futbol Takımı Teknikdirektörü Hakan Yurdakul, gazetemiz muhabiri Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda 2017-2018 sezonunu değerlendirdi ve Ordu’da ki alt yapı çalışmaları hakkında ki görüşlerini ortaya koydu.       

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayın Yurdakul, bu haftaki röportaj sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle TÜFAD hakkında bilgi verir misiniz?

Hakan YURDAKUL: Hoşbulduk sayın Topkaraoğlu, 2003 yılında Ordu’ya geldim. Buraya geldiğimde kimse beni tanımıyordu şimdi çok şükür Ordu’da isim sahibi olduk. Futbol aşığıyız. Kendimizi nasıl gençlerle sporla buluştururuz diye kafa yoruyoruz. Benim kafamda bir hafta sonrasının belki de bir ay sonrasının planları var.

Bütün ilçeler kaynaştı. Ünye Fatsa oradaki bütün çocuklar kaynaştı ufkunu açtık. Seçme yaparken de X sporun topçusu değil herkese ulaşmaya çalıştık. Seminer de gördük ki 150 ye yakın antrenör geldi bu bizim için bir başarıdır. Ne mutlu bize diyorum.

Mehmet TOPKARAOĞLU: 2017-2018 sezonunu değerlendirir misiniz?

Hakan YURDAKUL: Sezon başlamadan Ulubey Altınordu Ordu halkının bir favorisiydi. Ulubey’in sahası var. Altınordu’nun topçuları zaten maaşlı topçu olarak görülüyor. Diğer takımlar sahanın dörtte birini kullanarak idman yapıyor. Sıkıntılı bir sezon yaşadık. İki saha yetmiyor. Bizim kızlarımızda beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen kızlarımız. Bu onlara ileride çok büyük kolaylıklar sağlayacak. Biz bir proje yaptık benim 5 kız futbolcum BESYO’ya girerken onlara ekstradan 70 puan gelecek.Kapansa bu kulüp ne yapacaklar. Bizim için bu Ordu’da bir milli takım gibi oldu.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Ordu’da ki altyapı sıkıntısı hakkında neler söyleyeceksiniz?

Hakan YURDAKUL: Futbolda biz hep günü kurtarma peşindeyiz. Bir daha ki seneyi düşünmüyoruz. Bu topçu benim elimden giderse yerine alttan gelecek var mı? Şu anda çevremizde hadi bal ligine atalım diyebileceğimiz bir futbolcu. Birinci amatör ve ikinci amatörün kaç tane alt yapısı var biliyor musunuz? Birinci amatör sadece bir tane alt grubu var. Bizde kanunda birinci ve ikinci amatör kümede oynayanlarınen az bir tane alt grubu ola zorunluluğu var. Ama biz işletmiyoruz. Neden çünkü ikili ilişkilerimiz iyi. Biz bunları uygulamak zorundayız.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Kulüpler birliği konusunda senin desteğin ne boyutta ve sen neler düşünüyorsun?

Hakan YURDAKUL: Türkcell süper ligde kulüpler birliği var. Süper ligde bile varsa bizim Ordu’da neden olmasın. Futbolu seviyorsak bunu yapmak zorundayız. Oturup ta top bana gelsin öyle olmuyor elini taşın altına koyacaksın.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Neden futbolcu yetiştiremiyoruz?

Hakan YURDAKUL: Alt yapıya önem veren hocalar yok. Herkes bir yerlerden para gelsin gelen parayı cebe atayım sezon bitsin bu kadar herkes böyle düşünüyor. Bir amatör için 16 maç yetmiyor.

Ben bunu yıllardır söylüyorum diyorum ki komple birleştirelim 20 takım yapalım. Ligi erken başlatalım dedim fındık var gidemeyiz dediler. Bizden hiçbir şey olmaz. Alt yapıdan da birinin çıkmasında benim hiç umudum yok.

Eğitim sisteminde öncelikle tekli sisteme geçmemiz lazım. Okuldan çocuklar 9-15 olup saat 15.00 den sonra çocuğu sahaya almalıyız. Altı yedi gibi okuldan çıkan çocuk antrenmanı nasıl yapacak.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Başlayıp ta bu zamana kadar geldiğinizde başarı oranınız nedir?

Hakan YURDAKUL: 2016 Mayıs ayında kurduk. Kuruluş aşamasındasın olduğumuz için kızlara paslaşın oynayın diyordum. Sonra Rize’yi yendik. İlk goller galibiyetler anlatılacak gibi değil. Erkekten daha fazla istekli ve motive oluyorlar. Bu benim çok hoşuma gidiyordu. Geçen sene ligi üçüncü bitirdik. İkincilikten kıl payı döndük.

Erkek takımı olarak bu sene ikinci kategoride bitirdik. İnşallah seneye U-17 -15 hepsine gireceğim. Bu ligde devam edeceğim.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Altınordu üçüncü lige çıktı bu nasıl görüyorsun?

Hakan YURDAKUL: Engin Tekintaş çok güzel konuştu bu anlamda önce dedi orada durmaya oynayacağız dedi. Daha sonra da üçüncü lig için oynayacağız. Bir anda değiştirirsen olmaz. Fatsa Ünye diye ayırmam biz biriz Fatsa için çok sevindim.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Hakan YURDAKUL: Teşekkür etmek istediğim çok insan var. Öncelikle benim antrenör olmamda çok emeği olan Şükrü Vekiloğlu evraklarımı paramı yatırıp benim antrenör olmamı sağladı. 2014 o sayede başladım. Gençlik spor müdürümüz Mustafa Genç, daima benim yanımda oldu.

Kız takımı konusunda Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Doğan abi daima yanımdaydı. Ne zaman yanlarına gitsem yok demediler. On istesem bir yada iki her zaman veriyorlar. Mustafa Kılıç ve Ali Osman abiye teşekkür ediyorum. Yorduğum insanlara buradan sesleniyorum haklarını helal etsinler.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayın Yurdakul, tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyor, bundan sonra ki spor hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Hakan YURDAKUL: Sayın Topkaraoğlu, bende şahsıma bu fırsatı sunduğunuz için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : YURDAKUL:, ALTYAPIYA, ÖNEM, VEREN, YOK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız