HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2018 Salı Saat: 09:15

YENİ SİSTEM BAŞLADI

Türkiye dün cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Mecliste yemin etmesiyle birlikte parlementer sistem sona erdi. Külliyede görkemli bir tören yapıldı ve Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Türk
YENİ SİSTEM BAŞLADI

Türkiye dün cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle birlikte parlementer sistem sona erdi. Külliye'de görkemli bir tören yapıldı ve Erdoğan yeni kabineyi açıkladı.

Türkiye'nin yönetim sistemi değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etti. Türkiye o andan itibaren, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. 

Erdoğan'ın yemin edip göreve başlamasıyla birlikte, başbakanlık da tarihe karıştı.

Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken basın mensuplarının törene ilişkin sorusu üzerine, "Her şey gayet güzel oldu, milletin önünde. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'ten ayrıldıktan sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Ardından da Beştepe'de "Cumhurbaşkanı Göreve Başlama" töreni düzenlendi.

Beş-altı binlik bir davetli listesi hazırlandı. O toplantıya 81 ilden davetlilerin yanısıra, yabancı devlet başkanları, yabancı misyon şefleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Saat 21'de yeni kabine açıklandı. Erdoğan, kabinede Meclis'ten isimlerin olabileceği gibi, partili olmayan isimlerin de yer alabileceğini açıklamıştı. Yeni kabine ilk toplantısını 13 Temmuz Cuma günü gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın yemin töreni ile kabinenin açıklanacağı zaman aralağında, ilk cumhurbaşkanlığı kararnamesi de yayımlandı. O kararname ile bakanlıklar yeniden yapılandırılacak.

KÜLLİYE'DE GÖRKEMLİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM'deki yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek tören, katılımcı sayısı ve çeşitliliği bakımından dünyada öne çıkan törenler arasında yer aldı.

 İşte törenden ayrıntılar:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yapılan yemin töreninin ve Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Süvari Birliği eşliğinde giriş yaptı ve mehter marşlarıyla karşılandı.

- Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atılışı yapıldı. Ayrıca hava, kara ve deniz komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101'er pare top atışı gerçekleştirildi.

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevli ve davetlilerle yaklaşık 10 bin kişinin katılım sağladığı törene öğretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden işçisi, diş hekimi gibi toplumun değişik kesimlerinden vatandaşlar davet edildi. 

- Dini cemaatlerin ruhani liderlerinin de katıldığı törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetlerle hazır bulundu. 

- Misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edildi. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak. Ayrıca, tören gününe özel pul bastırılacak. 

- Konuk devlet başkanları onuruna verilen akşam yemeğinde, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder ve Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi gibi Erdoğan'ın özel dostları da yer aldı. 

- Törene Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de katıldı. 

 

Anahtar Kelimeler : YENİ, SİSTEM, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız